Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2026-2027: Αυξάνονται κατά 30.000 οι δικαιούχοι

Κοινωνικός Τουρισμός ΔΥΠΑ 2026-2027: Αυξάνονται κατά 30.000 οι δικαιούχοι. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΑ Βασίλης Γεωργιάδη, «κλείδωσε» η αύξηση των δικαιούχων κατά 30.000 επιπλέον ωφελούμενους.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ΕΡΤnews, έπειτα από συνεργασία της ΔΥΠΑ με το Υπουργείο Εργασίας, δρομολογείται αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, ώστε να ενταχθούν οι πρώτοι 30.000 επιλαχόντες που έμειναν εκτός της αρχικής κατανομής.

«Από τους 300.000 δικαιούχους που έχουν ήδη λάβει επιταγή κοινωνικού τουρισμού, θα προστεθούν άλλοι 30.000 συμπολίτες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΔΥΠΑ, μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, ενώ θα υπάρξει και σχετική επίσημη ανακοίνωση.

Η επέκταση του προγράμματος αφορά ουσιαστικά τους πρώτους 30.000 επιλαχόντες, χωρίς να αλλάζουν τα ήδη ανακοινωμένα αποτελέσματα ή η διαδικασία επιλογής.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε χιλιάδες συμβεβλημένα καταλύματα σε όλη τη χώρα, με ειδικές παροχές ανά περιοχή.

Στη Βόρεια Εύβοια, τον Έβρο και τη Θεσσαλία (εκτός Σποράδων) παρέχονται έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις, ενώ σε νησιά όπως η Ρόδος, η Κως, η Λέρος, η Χίος και η Λέσβος προβλέπονται έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα το πρόγραμμα καλύπτει έως έξι διανυκτερεύσεις με μικρή οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου, η οποία κυμαίνεται από 1 έως 12 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με το κατάλυμα.

Παράλληλα, όσοι επιλέξουν νησιωτικούς προορισμούς δικαιούνται έκπτωση 25% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

 

Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)