Κουπόνια λαϊκών αγορών για ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Τα Κουπόνια Λαϊκών Αγορών τα διανέμει η Περιφέρεια Αττικής σε ευπαθείς ομάδες, κυρίως αυτές από τις οποίες κόπηκε το ΕΚΑΣ

Ξεκινά από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 το πρόγραμμα ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων για αγορά προϊόντων από τις λαϊκές αγορές μέσω κουπονιών.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.) και στηρίζεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Η ανακοίνωσή της η Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α

Συνάδελφοι

Στην αρχή της κρίσης που μαστίζει την χώρα μας, οι κλάδοι μας πρότειναν στην πολιτεία την θεσμοθέτηση μιας δράσης ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με ποσό που θα διατεθεί από το αποθεματικό το οποίο δημιουργείται από το καταβαλλόμενο ημερήσιο δικαίωμα στον φορέα διαχείρισης των Λαϊκών Αγορών, για αγορά προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές.

Μετά από έξι (6) χρόνια συνεχούς αγώνα και πιέσεων, αφού αρχικά έγιναν οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, η πρόταση μας αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια Αττικής και μετά από (σχεδόν) ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και αφού ξεπεράστηκαν με σκληρή εργασία τα όποια γραφειοκρατικά, και άλλα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν, η δράση ξεκινά από το Σάββατο 1η Οκτώβρη 2016, με διάρκεια ενός έτους.

Φέτος θα διατεθούν σχεδόν 1.000.000 ευρώ, σε κουπόνια του ενός ευρώ.

Συνάδελφοι

Για την διευκόλυνση της συναλλαγής με τους δικαιούχους, σας ενημερώνουμε ότι: Η αξία των προϊόντων πρέπει να είναι πολλαπλάσια του ευρώ, δηλαδή 1 ευρώ, 2 ευρώ και το καθεξής.

Ρέστα δεν δίδονται, ούτε ανταλλάσσονται τα κουπόνια με χρήματα. Για την εξαργύρωση των κουπονιών, πρέπει να τα συνοδεύετε είτε με την απόδειξη της συναλλαγής την οποία δεν δίνετε στον καταναλωτή, είτε με συγκεντρωτική απόδειξη του συνόλου των κουπονιών ανά μήνα. Η εξόφληση των κουπονιών θα γίνεται από την Ομοσπονδία σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια Σωματεία σας.

Η συνεργασία των πωλητών των Λαϊκών Αγορών και η διευκόλυνση των οικογενειών, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος, είναι δεδομένη. Άλλωστε χιλιάδες φορές τα τελευταία χρόνια έχουμε αποδείξει την κοινωνική μας ευαισθησία με πράξεις αλληλεγγύης. Μόνο που αυτή τη φορά, η πράξη αλληλεγγύης γίνεται θεσμοθετημένα κι αναδεικνύεται στην κοινωνία, ενισχύοντας έτσι την εικόνα και την θέση του θεσμού των Λαϊκών Αγορών.