Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 30-39 και 40-44 ετών

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες 30-39 και 40-44 ετών

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους νέους 30-39 και 40-44 ετών

 

Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους:

Την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2021, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση.

Τα ραντεβού μας είναι αρκετά και κάποιος ο οποίος θα κλείσει το ραντεβού του την Μεγάλη Τρίτη 27.4.2021, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν την πρώτη δόση σε ένα άμεσο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην συνέχεια τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca

Οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων αυτών, 30-39 και 40-44, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους.

Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

 

Εμβόλιο κορονοϊού. Πως κλείνω ραντεβού για εμβολιασμό ηλεκτρονικά

  

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της COVID-19, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους

«Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: Καλησπέρα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί, από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε μέχρι σήμερα, περισσότερο από 2.870.000 εμβολιασμοί.

2.025.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 19,3% και ο αριθμός των συμπολιτών μας που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ξεπερνάει τις 845.000 και ποσοστό που αντιστοιχεί σε 8%.

Την προηγούμενη εβδομάδα, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, ανοίξαμε την πλατφόρμα, έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού η ηλικιακή ομάδα 55- 59 και οι εκπαιδευτικοί και το Σάββατο ανοίξαμε την πλατφόρμα για να κλείνουν ραντεβού η ηλικιακή ομάδα 50-54.

Μέχρι στιγμής 293.000 συμπολίτες μας από την ηλικιακή ομάδα 55-59 έχουν κλείσει ραντεβού και 270.000 συμπολίτες από την ηλικιακή ομάδα 50-54.

Τώρα, σε σχέση με το πλάνο των επόμενων ημερών. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση.

Να σημειώσω ότι τα ραντεβού μας είναι αρκετά και κάποιος ο οποίος θα κλείσει το ραντεβού του αύριο, μπορεί να εμβολιαστεί την αμέσως επόμενη μέρα, την Μεγάλη Τετάρτη, καθώς και τις επόμενες μέρες, Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο και Δευτέρα του Πάσχα.

Θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, έτσι ώστε να μπορούν να εμβολιαστούν την πρώτη δόση σε ένα άμεσο, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το πλάνο είναι στην συνέχεια τη Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 40-44 για το εμβόλιο της AstraZeneca. Η ίδια διαδικασία, δηλαδή, με τους 30- 39.

Οι πολίτες των ηλικιακών ομάδων αυτών, 30-39 και 40-44, θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με τους κλασικούς πλέον τρόπους.

Όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη θα λάβουν μήνυμα στο κινητό τους με το προτεινόμενο ραντεβού και έχουν ένα διάστημα 24 ωρών, έτσι ώστε να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι το ραντεβού τους. Αλλιώς, θα μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα emvolio.gοv.gr ή στα ΚΕΠ και στον φαρμακοποιό τους.

Το σημαντικό, όπως σας έχει ήδη ενημερώσει η κυρία Θεοδωρίδου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μας έδωσε το δικαίωμα ενώ η προτεινόμενη ημερομηνία του συστήματος για τη δεύτερη δόση είναι το διάστημα μεταξύ 11ης ή 12ης εβδομάδας, κάποιος πολίτης ο οποίος επιθυμεί θα μπορούσε να φέρει νωρίτερα το ραντεβού του για τη δεύτερη δόση μέχρι τις 8 εβδομάδες. Δηλαδή, από το διάστημα από 8 έως 11 εβδομάδων.

Έτσι, λοιπόν, για κάποιον πολίτη που έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχει το ραντεβού της δεύτερης δόσης, θα μπορεί από σήμερα το βράδυ να μπαίνει στην πλατφόρμα και να φέρνει νωρίτερα το ραντεβού του έως το διάστημα των 8 εβδομάδων.

Για όσους εκκρεμούν και τα δύο ραντεβού, και της πρώτης και της δεύτερης δόσης ή αυτοί που θα κλείσουν ραντεβού, το σύστημα θα δίνει την ημερομηνία 11 εβδομάδες για τη δεύτερη δόση, αλλά από τη Μεγάλη Πέμπτη θα μπορούν και αυτοί να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να φέρνουν, αν επιθυμούν οι ίδιοι, το ραντεβού τους νωρίτερα, έτσι ώστε το μεσοδιάστημα να είναι στους δύο μήνες, στις 8 εβδομάδες.

Τώρα, σχετικά με το εμβόλιο της Johnson & Johnson η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, ακούσατε την Καθηγήτρια την κυρία Θεοδωρίδου, μας έχει δώσει το πράσινο φως μετά και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έτσι και στην Πατρίδα μας θα πραγματοποιήσουμε εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson οι οποίοι θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Σχετικά με το πλάνο των επόμενων ηλικιακών ομάδων και με βάση την προτεραιοποίηση. Το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 45-49, έτσι ώστε να μπορούν, αν θέλουν, να κλείσουν ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είναι η κανονική σειρά της προτεραιοποίησης την οποία συνεχίζουμε.

Το Μάιο ξεκινάμε την τρίτη φάση της Επιχείρησης «Ελευθερία». Από 5 Μαΐου αυξάνουμε κατά πολύ τη δραστηριότητά μας και τη δυναμικότητα του συστήματος. Αναπτύσσουμε στο σύνολο αρχές Μαΐου 1.500 εμβολιαστικά κέντρα και θα προσθέσουμε και άλλα στη συνέχεια, έτσι ώστε να καταφέρουμε να πιάσουμε το στόχο του Μαΐου και του Ιουνίου.

Το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους συμπολίτες μας τουλάχιστον με μία δόση. Αυτό είναι μία πολύ μεγάλη κατάκτηση. Και θα ήθελα να ξαναπώ εδώ ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους της Επιχείρησης «Ελευθερία», τους υγειονομικούς, τα άτομα τα οποία εργάζονται στην εφοδιαστική αλυσίδα, στα ψηφιακά συστήματα, στην Πολιτική Προστασία.

Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες, αλλά στο τέλος των δύο μηνών αυτών θα έχουμε πετύχει ένα πολύ μεγάλο μέρος των στόχων μας»

 

Σχετικά:

Οι εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων ισχύουν για όλα τα εμβόλια

Επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο AstraZeneca