Κτηματολόγιο. Ηλεκτρονικά η τήρηση των Βιβλίων από 26.3.2024

Αριθμ. απόφ. ΠΡ 785/2417529 – ΦΕΚ τεύχος Β 1809/22.03.2024
Καθορισμός ημερομηνίας για την ηλεκτρονική τήρηση των Βιβλίων του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) σε Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
αποφασίζουμε:

Άρθρο 1

Από την 26.03.2024 τηρούνται και ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι νέες εγγραφές στα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (ΣΜΥ) σε Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο ως εξής:

1. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων Αθηνών και Ζωγράφου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.

2. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιώς και Νήσων Αθηνών και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Έμμισθων Υποθηκοφυλακείων Πειραιά και Σαλαμίνας και των πρώην Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Νίκαιας, Ύδρας και Σπετσών της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.

3. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Κρωπίας και Σπάτων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.

4. Στο Υποκατάστημα Καλλιθέας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νέας Σμύρνης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

5. Στο Υποκατάστημα Νέας Ιωνίας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Νέας Φιλαδέλφειας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

6. Στο Υποκατάστημα Περιστερίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Περιστερίου, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

7. Στο Υποκατάστημα Ηλιούπολης και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Ηλιούπολης και του καταργηθέντος πρώην Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Βύρωνα της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

8. Στο Υποκατάστημα Ρεθύμνου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και των καταργηθέντων πρώην μη Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Αμαρίου και Σπηλίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

9. Στο Υποκατάστημα Αιγιαλείας-Αιγίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Αιγίου και Ερινεού της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

10. Στο Υποκατάστημα Έδεσσας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

11. Στο Υποκατάστημα Καλαμαριάς και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καλαμαριάς της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.

Από την ίδια ημερομηνία τα παραγόμενα ηλεκτρονικά αρχεία των ίδιων Βιβλίων (ψηφιακά Βιβλία) αντικαθιστούν τα ίδια αρχικά τηρούμενα βιβλία σε έντυπη μορφή, που καταργούνται.

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 26 Μαρτίου 2024

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης