Λεωφορεία ΟΑΣΘ. Απεργία την Τετάρτη 01-06-2022

Λεωφορεία ΟΑΣΘ. 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 μετά από την απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) (θα κυκλοφορούν 138 λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας)

Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των ΑμεΑ, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1, που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Κατά της αυριανής απεργίας  της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2022 προσέφυγε στο Πρωτοδικείο με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών η διοίκηση του Οργανισμού ζητώντας να κριθεί παράνομη και επιπλέον καταχρηστική

Το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου 2022 θα γίνει γνωστή η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για τη νομιμότητα ή μη της 24ωρης απεργίας.

Σύμφωνα με όσα εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η απεργία θα ξεκινήσει στις 04:30 το πρωί.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί έως τις 8 π.μ.

01.06.2022

Νόμιμη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η 24ωρη απεργία που προκήρυξε για σήμερα, Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Κατά της απεργίας είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με αγωγή, η διοίκηση του Οργανισμού, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η κινητοποίηση. Η αγωγή συζητήθηκε χθες και σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε