Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS

Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS

Επαναλειτουργεί από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ Χ80 «Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS»Η λεωφορειακή γραμμή Χ80 θα πραγματοποιεί δρομολόγια, συνδέοντας τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων του ΟΛΠ στον Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη) με την Ακρόπολη και το κέντρο του Πειραιά με αυτό της Αθήνας, ενώ θα διέρχεται, στην επιστροφή της προς Πειραιά, από το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η εν λόγω γραμμή καλύπτει, κυκλικά, σε περίπου 60 λεπτά, απόσταση 27 χιλιομέτρων.

Αποτελείται συνολικά από 16 στάσεις, αναδεικνύοντας σημεία του Πειραιά και της Αθήνας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον, όπως το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, το Πλανητάριο, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση και ανά 35 – 40 λεπτά, από τις 7:00 (με αναχώρηση από την αφετηρία, επί της ακτής Ξαβερίου)

Πληροφόρηση on-line για δρομολόγια Λεωφορείων και Τρόλεϊ

Στη λεωφορειακή γραμμή Χ80 Πειραιάς – Ακρόπολη – Σύνταγμα EXPRESS ισχύουν:

Το ημερήσιο εισιτήριο απεριόριστων διαδρομών, αξίας 4,50 ευρώ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να μετακινηθεί μέσα στην ίδια ημέρα και σε όλο το υπόλοιπο δίκτυο του ΟΑΣΑ.

Το τουριστικό εισιτήριο, αξίας 22 ευρώ, με το οποίο ο επιβάτης μετακινείται απεριόριστα για τρεις ημέρες σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησής του από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»