Με τρακτέρ οι αγρότες στην Αθήνα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τρίτη 20.2.2024

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγρότες με τα τρακτέρ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα από την Εθνική θα μπουν στη Λεωφόρο Αθηνών, στη συνέχεια στην Αχιλλέως και την Πλατεία Καραϊσκάκη.

Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην πλατεία Ομονοίας και στην οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Επίσης θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Για την Βασιλίσσης Σοφίας η διακοπή θα γίνει από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη στο Κολωνάκι.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας, που ανεβαίνουν θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας, όχι να στρίψουν δεξιά προς την Πανεπιστημίου και προς την περιοχή του Συντάγματος.

Οι αγρότες από την Πελοπόννησο και από τη Δυτική Στερεά αναμένεται να συγκεντρωθούν στα Μέγαρα και από εκεί συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Για τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες, αυτά αναμένεται να σταθμεύσουν στα πάρκινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας και από εκεί οι αγρότες να πάρουν το μετρό ή τον ηλεκτρικό για να κατέβουν στο κέντρο.

Η προσυγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 θα κινηθούν όλοι μαζί προς το Σύνταγμα

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης