ΜΕΤΡΟ, Ηλεκτρικός. Απεργία την Κυριακή 5.3.2023

Tο Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στις Γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό (ΜΕΤΡΟ και Ηλεκτρικός) και καλεί για συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

Οι συρμοί θα κινηθούν από τις 09:00 π.μ. έως τις 16:00, προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης ΣΤΑΣΥ ΑΕ μεταξύ των άλλων αναφέρει και τα εξής:

«Σοκαρισμένοι και βαθιά θλιμμένοι για το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη, μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής, δεν έχουμε λόγια για να εκφραστούμε για την ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία. Ο πόνος των οικείων και των συγγενών των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος δεν απαλύνεται τούτες τις ώρες με λόγια παρηγοριάς. Ο θρήνος τους, έχει τη συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων, που επεκτείνεται και πέρα από τα σύνορα της χώρας».

Το ΣΗΕΚ εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη στους συγγενείς των αδικοχαμένων, καθώς και στα Σωματεία που δραστηριοποιούνται στη HELLENIC TRAIN, αύριο Κυριακή 5 Μάρτη 2023, πραγματοποιεί 24ωρη απεργία (Γραμμές 1, 2 & 3).

«Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση και διασφάλιση αυτού που λέγεται “ασφάλεια Σιδηροδρόμου” για να μην βιώσουμε ποτέ άλλοτε τέτοιου εύρους τραγωδία! Θρηνούμε τους αδικοχαμένους συμπολίτες και συναδέλφους μας, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες τους και ως ελάχιστο φόρο τιμής συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και ώρα 11 π.μ. Γι’ αυτό το λόγο οι συρμοί θα κινηθούν από τις 9 πμ έως τις 4 μμ, προς διευκόλυνση της προσέλευσης των διαδηλωτών στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα Σωματεία των σιδηροδρομικών»

 

 

Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 οι Γραμμές 1 «Πειραιάς – Κηφισιά», 2 και 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, οι συρμοί δεν θα κυκλοφορήσουν στις τρεις Γραμμές του Μετρό, λόγω απεργιακής κινητοποίησης σωματείου εργαζομένων.

Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Οι σταθμοί της Γραμμής 1 θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 9 το πρωί, οπότε και θα ξεκινήσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς. Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς «Πειραιάς» και «Κηφισιά» στις 15:30, από «Ομόνοια» προς «Πειραιά» στις 16:02 και από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 15:49