Μέχρι το 2019 το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών (ΚΑΝ) στην Πάτρα

Μέχρι το 2019 το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών (ΚΑΝ) στην Πάτρα

Αισιόδοξος για την κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών (ΚΑΝ) στην Πάτρα, εμφανίστηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παύλος ΣτάμοςΣύμφωνα με τον κ. Στάμο, τον Ιούνιο 2018 θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση για την υλοποίηση του έργου, με την εισαγωγή του θέματος στο συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Κατά τον ίδιο, τα γραφειοκρατικά κωλύματα σταδιακά ξεπερνιούνται και, μόλις ολοκληρωθούν οι προεργασίες το έργο θα υλοποιηθεί πολύ γρήγορα καθώς «έχουν γίνει τα πάντα» από το προσχέδιο μέχρι την έρευνα αγοράς

Ο κ. Στάμος εξέφρασε την ελπίδα του πως το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος της τρέχουσας θητείας της δημοτικής αρχής το 2019

Το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών (ΚΑΝ) θα εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες που για προσωπικούς, θρησκευτικούς ή και οικονομικούς λόγους, προτιμούν την αποτέφρωση από την ταφή.

Αποτέφρωση νεκρών. Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ)

Το κέντρο αποτέφρωσης νεκρών (ΚΑΝ) θα κατασκευαστεί σε έκταση 10 στρεμμάτων μέσα σε δημοτικό οικόπεδο στο βιοτεχνικό πάρκο, που βρίσκεται δυτικά του ποταμού Γλαύκου.

Με βάση τη μελέτη που έχει γίνει, το κόστος κατασκευής του έργου φθάνει περίπου τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, σύμφωνα με το δήμο, προβλέπεται να υπάρχει πράσινη ζώνη τουλάχιστον 15 μέτρων, ώστε να μην υπάρχει καμία όχληση για τους κατοίκους.

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον δήμο, «δεν θα υπάρχει καμία ιδιαίτερη καμινάδα, αφού στο κέντρο θα λειτουργούν κλίβανοι που έχουν ειδική καύση»