ΟΑΕΔ – Coursera. Δωρεάν πρόσβαση 50000 ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα. Παράταση αιτήσεων

ΟΑΕΔ – Coursera. Δωρεάν πρόσβαση 50000 ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα. Παράταση αιτήσεων

Δωρεάν πρόσβαση 50000 ανέργων στην πλατφόρμα εκπαίδευσης του Coursera

 

Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν πρόσβαση ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του ΟΑΕΔ με το Coursera. Ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 27.000 αιτήσεις.

 

Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για δωρεάν πρόσβαση 50.000 ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας του ΟΑΕΔ με το Coursera.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι, που διαθέτουν ενεργό δελτίο ανεργίας κατά την ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων καλούνται να υποβάλουν, αποκλειστικά ηλεκτρονικά, αίτηση συμμετοχής

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/psephiakes-dexiotetes/dorean-katartise-gia-anergous-coursera

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Ψηφιακές Δεξιότητες → Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους (Coursera)

Στη συνέχεια επιλέγουν «Είσοδος στην Υπηρεσία» και «Είσοδος στο Σύστημα» καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Η εταιρεία Coursera μέσω της παγκοσμίως αναγνωρισμένης διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης που διαθέτει, παρέχει σειρά μαθημάτων σε πλήθος ειδικοτήτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, όπως τα Carnegie Mellon, Columbia University, Duke University, École Polytechnique, Johns Hopkins University, Imperial College, New York University, Princeton University, Stanford University, University of Chicago, University of Leeds και Yale University.

  

O ΟΑΕΔ παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε εγγεγραμμένους ανέργους σε 77 σειρές μαθημάτων υποτιτλισμένων στα ελληνικά, καθώς και σε ακόμη 3.800 αγγλόγλωσσες σειρές μαθημάτων του Coursera, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους και την απόκτηση νέων γνώσεων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Coursera.

Ενδεικτικές σειρές μαθημάτων με ελληνικούς υπότιτλους είναι οι εξής:

– Αρχές και πρακτικές διαχείρισης έργων
– Διαχείριση έργου (Project management)
– Η λιτή διαχείριση (Lean management) στην παραγωγή και στις υπηρεσίες
– Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας
– Σχεδιασμός εφοδιαστικής αλυσίδας
– Υλικοτεχνική υποστήριξη εφοδιαστικής αλυσίδας
– Εισαγωγή στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης
– Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO)
– Κύριο μάθημα Διαχείρισης Προϊόντων Λογισμικού
– Διαχείριση προϊόντων λογισμικού
– Εισαγωγή στον προγραμματισμό με MATLAB
– Προγραμματισμός με MATLAB για μηχανικούς και φυσικούς επιστήμονες
– Διαχείριση συγκρούσεων
– Διαδικασίες λογισμικού και ευέλικτες πρακτικές
– Πώς να αναπτύξετε τις ηγετικές σας δεξιότητες
– Ανάγκες πελατών και απαιτήσεις λογισμικού
– Η κυβερνοασφάλεια και οι δέκα τομείς της
– Βασικές αρχές Υπολογιστικής
– H εργαλειοθήκη του Unix
– Διαπολιτισμική επικοινωνία και επίλυση συγκρούσεων
– Πώς θα μάθετε να μαθαίνετε: Ισχυρά διανοητικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε κτήμα σας δύσκολα γνωστικά αντικείμενα

Μετά την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, θα αποστέλλεται σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στους ωφελούμενους με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με την εγγραφή και πρόσβασή τους στην πλατφόρμα του Coursera.

Η διαδικασία επιλογής των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020 και η παρακολούθηση των μαθημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Όσοι ωφελούμενοι ολοκληρώσουν επιτυχώς κάθε επιλεγόμενο μάθημα, θα τους παρέχεται δωρεάν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την εταιρεία Coursera.