Ωράριο καταστημάτων την Καθαρά Δευτέρα

Τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα ενώ ανοιχτές θα είναι επίσης οι λαϊκές αγορές, η Βαρβάκειος και η Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη.

Τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά, εν αντιθέσει με τα μίνι μάρκετ που θα λειτουργήσουν κανονικά

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

 

Από το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς και μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας θα λειτουργούν τα καταστήματα της Βαρβάκειου Αγοράς και της Αγοράς του Καταναλωτή στον ΟΚΑΑ.

Η Βαρβάκειος αγορά λειτουργεί σήμερα Κυριακή 26.2.2023 μέχρι τις 17:00 για να ανοίξει πάλι στις 21:00 μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν σαρακοστιανά ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Ανοιχτά θα παραμείνουν και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

 

Tο «καλάθι της Σαρακοστής»

Για όλη την περίοδο της Σαρακοστής τα σουπερμάρκετ που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για το «καλάθι της Σαρακοστής» εκτός από τα σαρακοστιανά εδέσματα προσθέτουν επιπλέον στις λίστες τους προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση και συγκεκριμένα: χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές – π.χ. μελιτζανοσαλάτες, ταραμοσαλάτες) καθώς και δύο τουλάχιστον είδη από κατεψυγμένα θαλασσινά.

Στο «καλάθι της Σαρακοστής» δεν περιλαμβάνονται οι λαγάνες καθώς είναι ένα είδος που πωλείται στα αρτοποιεία, τα οποία δεν συμμετέχουν στο καλάθι του νοικοκυριού

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης