ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας Αττικής. Ομάδες νέων μητέρων

ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας Αττικής – ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ
ΝΕΕΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΑΙΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη ΜΥ ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας Αττικής η πρώτη ομάδα για νέες μητέρες (ασφαλισμένες και ανασφάλιστες) στις 7 Οκτωβρίου 2016.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν 16 μητέρες με τα μωρά τους συζητήθηκαν οι εμπειρίες τους από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το μητρικό θηλασμό και ενημερώθηκαν από τις μαίες για τους τρόπους πρόληψης από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (τεστ Παπανικολάου) και τον καρκίνο του μαστού (μαστογραφία, αυτοεξέταση μαστού).

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στις 10:30 π.μ. στο Σταθμό Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Στις ομάδες θα συμμετέχουν νέες μητέρες μαζί με τα μωρά τους, που συμμετείχαν στις ομάδες εγκύων – προετοιμασίας για τον τοκετό, τη γονεϊκότητα και το μητρικό θηλασμό της Μ.Υ. Π.Ε.Δ.Υ. Ν. Ιωνίας Αττικής, αλλά και οποιαδήποτε νέα μητέρα θέλει να μοιραστεί την εμπειρία της, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή στις ομάδες ή τον τόπο κατοικίας της.

Φυσικά, είναι ευπρόσδεκτοι και οι νέοι μπαμπάδες για να ακουστεί και η δική τους εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με τις μαίες:

Σεχίδου Άννα και Νικολοπούλου Βασιλεία στο τηλέφωνο 210 2775171 (8:00-13:00)

ή δηλώστε συμμετοχή αφήνοντας στοιχεία επικοινωνίας στο e-mail: [email protected]

ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας Αττικής Αλ. Παναγούλη 91 Νέα Ιωνία

Στη ΜΥ ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας Αττικής λειτουργούν δωρεάν από τις μαίες με την υποστήριξη του επιστημονικά υπεύθυνου της Μονάδας Υγείας κ. Σακελλαρίου, Ομάδες για νέες μητέρες (ασφαλισμένες και ανασφάλιστες)

Στις συναντήσεις θα συζητούνται οι εμπειρίες των νέων μητέρων από την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το μητρικό θηλασμό.

Στις ομάδες θα συμμετέχουν νέες μητέρες μαζί με τα μωρά τους, που συμμετείχαν στις ομάδες εγκύων -προετοιμασίας για τον τοκετό, την γονεϊκότητα και το μητρικό θηλασμό της ΜΥ ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας Αττικής, αλλά και οποιαδήποτε νέα μητέρα θέλει να μοιραστεί την εμπειρία της μαζί μας ανεξάρτητα από της συμμετοχή της στις ομάδες ή τον τόπο κατοικίας της.

Φυσικά είναι ευπρόσδεκτοι και οι νέοι μπαμπάδες για να ακούσουμε και τη δική τους εμπειρία.

Οι συναντήσεις θα ολοκληρώνονται με ενημέρωση των νέων μητέρων από τις μαίες για τους τρόπους πρόληψης από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας (Τεστ Παπανικολάου) και τον καρκίνο του μαστού (Μαστογραφία, αυτοεξέταση μαστού).

Σας περιμένουμε λοιπόν στην πρώτη συνάντηση στις 7 Οκτωβρίου 2016 στις 10:00 π.μ. στο Σταθμό Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνείστε με τις μαίες: Σεχίδου Άννα και Νικολοπούλου Βασιλεία στο τηλέφωνο 2102775171 (8:00-13:00) ή δηλώστε συμμετοχή αφήνοντας στοιχεία επικοινωνίας στο e-mail: [email protected]
ΠΕΔΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ

Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Νέας Ιωνίας (Αλέκου Παναγούλη 91 Νέα Ιωνία, τηλ. 2102751098) δέχεται ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και ανασφάλιστους.

Για να προγραμματίσετε ραντεβού με ιατρό της μονάδας καλείτε στα τηλέφωνα 14900, 14784,14884 όλο το24ωρο.

Στην Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Νέας Ιωνίας λειτουργεί το Κέντρο Προστασίας Μητέρας και Παιδιού (Κ.Π.Μ.Π. τηλ – 2102754510) και ανήκουν τα τοπικά ιατρεία του Νέου Ηρακλείου (Λ. Ηρακλείου 421, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 2102751098) και του Περισσού (Μαγνησίας 33 Περισσός, τηλ. 2102515039).

Στη Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Νέας Ιωνίας λειτουργούν τα εξής ιατρεία: Ιατρείο υποδοχής ασθενών, Παθολογικό, Χειρουργικό, Καρδιολογικό, Παιδιατρικό, Ουρολογικό, Ορθοπεδικό, Γυναικολογικό, Οφθαλμολογικό, Ω.Ρ.Λ., Οδοντιατρικό, Ψυχιατρικό, Πνευμονολογικό, Οικογενειακός ιατρός, Ενεσοθεραπεία-ΗΚΓ, Χειρουργικές αλλαγές, Μητρικού θηλασμού.

Επίσης λειτουργούν τα εξής εργαστήρια: Μικροβιολογικό (Αλέκου Παναγούλη 91 Νέα Ιωνία 1ος όροφος, τηλ. 2102772804-2102776784) και Ακτινολογικό (Χρυσοστόμου Σμύρνης 3 Νέα Ιωνία, τηλ. 2102778495).

Στη Μονάδα Υγείας Νέας Ιωνίας λειτουργεί Α΄βάθμια Υγειονομική επιτροπή-Α.Υ.Ε. (τηλ. Επικοινωνίας: 2102775961) κάθε Τρίτη και Παρασκευή και αφορά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Παραχωρείται προτεραιότητα στις εγκύους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης παρευρίσκεται ελεγκτής καθημερινά (πρωϊνές και απογευματινές ώρες) για έγκριση αναρρωτικών αδειών και έλεγχο παραπεμπτικών.

Στο Ιατρείο υποδοχής ασθενών μπορούν να εξετασθούν τα έκτακτα / επείγοντα περιστατικά (Π.χ. Γρίπη, κοινό κρυολόγημα κ.λ.π.) χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού, από παθολόγο ή γενικό ιατρό. Σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να γίνει παραπομπή σε ιατρό αρμόδιας ειδικότητας.

Στην Ενεσοθεραπεία – Ηλεκτροκαρδιογραφήματα πραγματοποιούνται ενέσεις και Ηλεκτροκαρδιογραφήματα από τις νοσηλεύτριες, χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού, με παραπομπή θεράποντος ιατρού τις ώρες 8:00-18:00.

Στο Γυναικολογικό ιατρείο πραγματοποιούνται δωρεάν λήψεις τεστ Παπανικολάου και ενημέρωση για την αυτοεξέταση μαστού από τις μαίες, πρωινές και απογευματινές ώρες, χωρίς παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στο τηλέφωνο 2102775171 (8:00-13:00) ή στο e-mail: [email protected]

Eπίσης γίνονται λήψεις άμεσου κολπικού επιχρίσματος για μύκητες, τριχομονάδες, κόκκους, βακτήρια, clue celles με παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού.

Στο Μικροβιολογικό εργαστήριο πραγματοποιούνται δωρεάν αιμοληψίες χωρίς προγραμματισμένο ραντεβού από 7:00-9:00 για όλες τις αιματολογικές εξετάσεις (τηλ. 2102772804-2102776784).

Στο Ακτινολογικό εργαστήριο, που στεγάζεται στο κτίριο του ΙΚΑ (Χρυσοστόμου Σμύρνης 3 Νέα Ιωνία,1ος όροφος 2102778495 ) πραγματοποιούνται με προγραμματισμένο ραντεβού δωρεάν, ακτινογραφίες και υπερηχογραφήματα με παραπεμπτικό θεράποντος ιατρού.

Στο Κέντρο Προστασίας Μητέρας και Παιδιού πραγματοποιούνται εμβολιασμοί σε παιδιά μέχρι 18 ετών από τις επισκέπτριες υγείας αφού προηγηθεί εξέταση από τον παιδίατρο του ΚΠΜΠ μετά από προγραμματισμένο ραντεβού στα τηλέφωνα 14900, 14784,14884.

Στο Κέντρο Προστασίας Μητέρας και Παιδιού λειτουργούν από τις μαίες, ομάδες εγκύων – πρόγραμμα προετοιμασίας γονεϊκότητας (ψυχοπροφυλακτική μέθοδος), απευθύνεται στους μελλοντικούς γονείς και περιλαμβάνει επτά συναντήσεις με τις μαίες όπου αναλύονται θέματα σχετικά με την εγκυμοσύνη, την προετοιμασία για τον τοκετό, τη λοχεία, το μητρικό θηλασμό και την περιποίηση του νεογέννητου. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2102775171 (8:00-13:00) ή στο e-mail: [email protected]

Παράλληλα λειτουργεί Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα Αλκυόνη: Εθνική πρωτοβουλία προαγωγής του μητρικού θηλασμού. Στο ιατρείο μητρικού θηλασμού υποστηρίζεται και προάγεται ο μητρικός θηλασμός από τις μαίες και απευθύνεται τόσο σε έγκυες στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εγκατάσταση και εδραίωση του μητρικού θηλασμού όσο και σε μητέρες, που ήδη θηλάζουν. Ο χώρος είναι φιλικός προς τις μητέρες, που θηλάζουν και παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης των νέων μητέρων και μετά την έξοδό τους από το μαιευτήριο, μετά από συνεννόηση με τις μαίες στο τηλέφωνο 2102775171 (8:00-13:00) ή στο e-mail: [email protected]

Επίσης μαίες και επισκέπτριες της μονάδας μας στο πλαίσιο της δράσης “Αγωγής Υγείας” σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, επισκέπτονται τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών της Νέας Ιωνίας (περιλαμβάνεται και η περιοχή του Περισσού) και Νέου Ηρακλείου πραγματοποιώντας ομιλίες με θέματα: Λοιμώξεις-Υγιεινή των χεριών, Διατροφή, Έμμηνος ρύση – Εφηβεία – Υγιεινή, Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα νοσήματα, Αντισύλληψη, Προαγωγή της αναπαραγωγικής υγείας.

Στα Τοπικά Ιατρεία Νέου Ηρακλείου λειτουργούν τα εξής ιατρεία: Παθολογικό, Χειρουργικό, Οδοντιατρικό, Οφθαλμολογικό και Παιδιατρικό. Επίσης παρευρίσκεται ελεγκτής καθημερινά πρωϊνές ώρες.

Στα Τοπικά Ιατρεία Περισσού λειτουργούν τα εξής ιατρεία: Γαστρεντερολογικό, Οφθαλμολογικό, Ω.Ρ.Λ. Επίσης παρευρίσκεται ελεγκτής καθημερινά πρωϊνές ώρες.