Πλοία – ΠΝΟ. Νέα απεργία σε όλα τα πλοία από Κυριακή 12-12-2021

Πλοία – ΠΝΟ. Νέα απεργία σε όλα τα πλοία από Κυριακή 12-12-2021

48ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα πλοία από 12-12-2021 έως και 13-12-2021

 

H Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στη σημερινή (11.12.2021) συνεδρίαση της αποφάσισε την κλιμάκωση της αγωνιστικής κινητοποίησης με νέα 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, που αρχίζει την 00.01 π.μ. ώρα της 12 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Κυριακή και λήγει την 24.00 μ. ώρα της 13 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα, με προοπτική περαιτέρω συνέχισης

 

Η ΠΝΟ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει:

  

«Δυστυχώς, τα προσωπεία έπεσαν. Η Εργοδοτική πλευρά στους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις της για την εκμηδένιση και καταστρατήγηση των μέχρι σήμερα δικαιωμάτων μας, τα οποία και αποκτήθηκαν κατά την διάρκεια των ετών μέσα από αγώνες και προσπάθειες, δεν «ορρωδεί προ ουδενός» και με την όξυνση της αρνητικής της συμπεριφοράς πιστεύει ότι θα κάμψει το αγωνιστικό μας φρόνημα για να μας οδηγήσει στην αποδοχή των ορέξεων της.

Ματαιοπονούν όμως αν πιστεύουν ότι οι Έλληνες Ναυτεργάτες θα ενδώσουν στις επιδιώξεις τους.

Αντίθετα η στείρα αυτή συμπεριφορά της εργοδοσίας μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο γιατί το δίκαιο είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας.

Την στιγμή που η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη τους πάντες και τα πάντα, απολαμβάνει πακτωλό χρήματων, ως δήθεν οφειλόμενα από τον κρατικό κορβανά, την ίδια στιγμή παριστάνει τον φτωχό συγγενή και αρνείται να καταβάλει την οποιαδήποτε ουσιαστική αύξηση στους εργαζομένους της λησμονώντας για μια φορά ακόμη ότι τα πλοία τους κινούνται πάνω στις πλάτες μας.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ  . . .»