Πότε και που θα γίνει η μεταφορά του σταθμού ΚΤΕΛ Κηφισού

Πότε και που θα γίνει η μεταφορά του σταθμού ΚΤΕΛ Κηφισού

 

Δρομολογούνται σταδιακά οι διαδικασίες μεταφοράς του κεντρικού σταθμού ΚΤΕΛ στον Κηφισό και του σταθμού στη Λιοσίων σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί από κοινοπραξία με τη συμμετοχή του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) θα δημιουργηθεί στον Ελαιώνα σε έκταση 66 στρεμμάτων (χωροθετείται σε έκταση που περικλείεται από τον Παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (Λεωφόρος Κηφισού), την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγίας Άννης και Πιερίας).

 

Ο νέος σταθμός θα περιλαμβάνει:

  • τα εθνικά υπεραστικά λεωφορεία
  • τα λεωφορεία διεθνών μεταφορών
  • Αφετηρίες – στάσεις Αστικών Λεωφορείων
  • Χώρο στάσης ταξί
  • Χώρο στάθμευσης Ι.Χ. αυτοκινήτων.
  • Αφετηρίες Λεωφορείων ΚΤΕΛ Δυτικής Αττικής (Μεταφορά της υφιστάμενης αφετηρίας από το Θησείο).

 

 
Παράλληλα, θα υπάρξουν και βοηθητικοί χώροι όπως: Αίθουσα αναμονής επιβατών, Εκδοτήρια, Αποθήκες αποσκευών, Χώροι για τις διοικητικές υπηρεσίες, Πρατήριο καυσίμων λεωφορείων και Συνεργείο λεωφορείων.

Ο εκτιμώμενος χρόνος αποπεράτωσης του έργου από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες κατασκευής προσεγγίζει τα 2 χρόνια. Ταυτόχρονα, στο γενικότερο πλαίσιο θα ενταχθούν και ενέργειες βελτίωσης του παράπλευρου οδικού δικτύου

 

Το πλάνο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κατασκευή του νέου σταθμού Υπεραστικών ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα περιέγραψε στη Βουλή ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την Αττική, καθώς εκεί θα συγκεντρώνεται το σύνολο των υπεραστικών λεωφορειακών γραμμών ΚΤΕΛ της χώρας, καθώς και των διεθνών γραμμών και ότι έχει και υποβληθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Έργου και έχει διαβιβαστεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Η χρηματοοικονομική μελέτη που πληρώθηκε από τον Κεντρικό Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων έχει εκπονηθεί και το έργο κρίνεται ώριμο.

«Ελπίζουμε ότι μέσα στο 2022 θα έχει δημοπρατηθεί. Το στάδιο της υλοποίησης των σχεδίων εκπόνησης του έργου αναμένεται να διαρκέσει 16 μήνες από την έκδοση της σχετικής πολεοδομικής άδειας κατασκευής του κτηρίου.»