Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά. Βόρειοι άνεμοι έως 4 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία
Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)
Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας
Πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή
Αναλυτικά:
Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2026
Σε ολόκληρη την χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθούν ομίχλες, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 33-35 και τοπικά 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 34-36 και τοπικά 37, στην Ήπειρο από 16 έως 31-32 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 33-34 και τοπικά 35 βαθμούς, στα Επτάνησα από 19 έως 31-32 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 30-32, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί, επίσης με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ, ενισχυόμενοι το απόγευμα στα 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου (https://meteo.gr/)
Δημοσιεύτηκε στον Οδηγό του Πολίτη (https://www.odigostoupoliti.eu)
