Προγράμματα κοινωνικής στήριξης για μαθητές από τον Δήμο Αθηναίων

Κοινωνικές δράσεις στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους προωθεί ο Δήμος Αθηναίων, επιχειρώντας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών. Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης έδωσε προτεραιότητα σε παρεμβάσεις που βοηθούν οικονομικά ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού, λόγω των δυσμενών συνθηκών ζωής που έχουν διαμορφωθεί από την οικονομική κρίση.
Έτσι, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις που αφορούν τους μαθητές και τις οικογένειές τους:
– Μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών που τις παρασκευάζει, ο δήμος Αθηναίων διένειμε πέρυσι σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και με απόλυτη διακριτικότητα καθημερινά 1.200 μερίδες φαγητού σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου. Η διανομή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και φέτος, με δυνατότητες απορρόφησης επιπλέον αναγκών, «ώστε από κανένα μαθητή να μη λείπει το αυτονόητο».
– Ενισχύει το πρόγραμμα βοήθειας σε μαθητές με οικονομικά προβλήματα για την προετοιμασία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ήδη από το προηγούμενο διάστημα αναδείχθηκε η δυναμική του θεσμού αυτού, με την εθελοντική συμμετοχή περισσότερων από 80 εκπαιδευτικών και πτυχιούχων.

– Ο νεοσύστατος Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, που βρίσκεται στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου (σταθμός Λαρίσης) θα διανείμει με την έναρξη του σχολικού έτους 4.500 τετράδια, προσφορά της εταιρίας Skag, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν από τις εγκαταστάσεις του βιβλία, σχολικά βοηθήματα και σχολικά είδη. Παράλληλα, απευθύνεται κάλεσμα στους πολίτες να προσφέρουν περυσινά βιβλία ή σχολικά είδη, σε καλή κατάσταση, επικοινωνώντας με τον πενταψήφιο αριθμό 15422 του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών.
– Στο πλαίσιο της καλύτερης και έγκαιρης εξυπηρέτησης των παιδιών-μαθητών που προσέρχονται στα Δημοτικά Ιατρεία παρέχεται η δωρεάν πιστοποίηση του Ατομικού Δελτίου Υγείας (ΑΔΥ) προκειμένου να εγγραφούν στο Νηπιαγωγείο, στην Α’, Γ’ και Ε’ τάξη του Δημοτικού, στην Α’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου και να συμμετάσχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
Επιπλέον, το Τμήμα Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τους ιατρούς και μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς αποφάσισε τη συγκρότηση ιατρικών ομάδων. Σε αυτές μετέχουν παιδίατροι, καρδιολόγοι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι και παθολόγοι προκειμένου να προβούν στην εξέταση των μαθητών.
Πηγή: tovima.gr