Προνόμια εμβολιασμένων. Κάρτα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται

Προνόμια εμβολιασμένων. Κάρτα 150 ευρώ στους νέους που εμβολιάζονται

με την πρώτη δόση για πολιτιστικές εκδηλώσεις και μεταφορές

 

Προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα (Freedom Pass) αξίας 150 ευρώ για τους νέους 18-25 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έστω και με την πρώτη δόση του εμβολίου, μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου 2021, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός (28.6.2021)

Την κάρτα αυτή θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν για πολιτιστικές εκδηλώσεις  και μεταφορές

 

Τι είναι η προπληρωμένη κάρτα Freedom Pass

Πληροφορίες από το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης

Την προπληρωμένη κάρτα Freedom Pass, στην οποία θα έχουν πιστωθεί 150 ευρώ, θα λάβουν οι νέοι ηλικίας 18-25 που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μετά την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αγορά διάφορων τουριστικών ή πολιτιστικών υπηρεσιών, δύο κλάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε ότι αφορά τα ταξίδια, θα καλύπτει εγχώριες αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές και οδικές μετακινήσεις (εξαιρούνται μετακινήσεις με ΙΧ), ενοικίαση οχημάτων, μίσθωση δωματίων σε καταλύματα, κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και υπηρεσίες ταξιδιωτικών γραφείων.

Όσον αφορά τον πολιτισμό, οι δικαιούχοι θα μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και χορευτικές εκδηλώσεις, για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη το β΄δεκαήμερο του Ιουλίου.

Οι 940.000 νέοι, γεννηθέντες μεταξύ 1996-2003, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάρτα σε διάφορες τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Οι επιλέξιμες κατηγορίες είναι:

Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές, οδικές μεταφορές
Ενοικίαση οχημάτων
Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
Ταξιδιωτικά γραφεία
Κινηματογράφοι
Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι

 
Πώς μπορεί ν’ αποκτήσει ένας νέος την κάρτα

Η προπληρωμένη κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό «πορτοφόλι» στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου (για λειτουργικά Android και iOS), ενώ θα διατίθεται και σε φυσική μορφή για όσους δεν διαθέτουν «έξυπνη» συσκευή.

Κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει την ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα στο κινητό του αφού επιβεβαιωθεί ότι έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα φιλοξενηθεί στην πύλη gov.gr.

Η διαδικασία θα ολοκληρώνεται εντός 24ωρου.

Ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει οδηγίες μέσω SMS και email. Η πλατφόρμα θα τηρεί όλους τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει η αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Πώς χρησιμοποιείται η κάρτα

Η κάρτα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.
Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
Χρησιμοποιείται ανέπαφα με τερματικά POS