Τέταρτη δόση εμβολίου. Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού

Τέταρτη δόση εμβολίου. Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες άνω των 80 ετών

 

Ανοίγει σήμερα, 7 Απριλίου 2022, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με την τέταρτη δόση (δεύτερη αναμνηστική δόση) με το εμβόλιο κατά της covid-19, για τους πολίτες άνω των 80 ετών, μετά την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό με την τέταρτη δόση στους άνω των 60 ετών.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας θα γίνεται σταδιακά, ανά ηλικιακές ομάδες ανά δεκαετία. Έτσι μετά τους άνω των 80 ετών θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 70-79 και ακολούθως για την ηλικιακή ομάδα 60-69.

Η τέταρτη δόση αφορά περίπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών προτείνει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης με mRNA εμβόλιο Pfizer και Moderna , σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 4 μηνών μετά τον εμβολιασμό με την τρίτη δόση.

Σε άτομα που έχουν νοσήσει μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης, δεν προτείνεται τέταρτη δόση.

 
 

Υπενθυμίζεται ότι από 20 Ιανουαρίου 2022 εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 οι πολίτες που ανήκουν στην ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων.

Η τέταρτη δόση για την ομάδα αυτή χορηγείται 3 μήνες μετά την τρίτη δόση.

Στην παραπάνω ομάδα περιλαμβάνονται και παιδιά και έφηβοι 12 έως 17 ετών με ανοσοκαταστολή και νοσήματα υψηλού κινδύνου.