Τραπεζικοί υπάλληλοι. Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Τραπεζικοί υπάλληλοι. Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Στην απεργία της 24 Σεπτεμβρίου 2019 θα συμμετάσχουν και οι τραπεζικοί υπάλληλοι

  

Η ΟΤΟΕ εκφράζει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο φέρνει αλλαγές, μεταξύ άλλων και στον συνδικαλιστικό νόμο και καλεί τους τραπεζικούς υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΣΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ !!!

Με δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισε να αντιδράσει η ΟΤΟΕ στο ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων που επιφέρουν οι ρυθμίσεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24/9/2019 και καλεί όλους τους τραπεζοϋπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά.

Η Κυβέρνηση με τις διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου για τις συλλογικές εργασιακές σχέσεις είναι φανερό ότι επιδιώκει :

–  να αποδυναμώσει, με αλλεπάλληλα «χειρουργικά» χτυπήματα, τις Κλαδικές ΣΣΕ,

–  να ανοίξει τον δρόμο για τη θέσπιση τοπικών ζωνών «υποκατώτατων» μισθών και ρυθμίσεων.

–  να καταργήσει ξανά, με νόμο και πολύ περισσότερο στην πράξη, την αρχή της ευνοϊκότερης για τον εργαζόμενο ρύθμισης και τη δυνατότητα επέκτασης των κλαδικών ΣΣΕ στο σύνολο των εργαζομένων κάθε κλάδου, παρ’ ότι η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.

–  να φράξει, για τα περισσότερα συνδικάτα, το δρόμο προς τη Διαιτησία.

Η μονομερής προσφυγή σε αυτήν γίνεται σχεδόν απαγορευτική, ιδίως για τις επιχειρησιακές ΣΣΕ του ιδιωτικού τομέα, αφού κατά κανόνα δεν έχουν ευρύτερες επιπτώσεις στο δημόσιο συμφέρον και στη λειτουργία της οικονομίας, όπως προβλέπει η αντίστοιχη διάταξη.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση :

–  να πάρει πίσω τις παρεμβάσεις της για τις ΣΣΕ και τη Διαιτησία, παρεμβάσεις που εκθεμελιώνουν όλο το σύστημα των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ πυροδοτούν ένα νέο κύκλο εσωτερικής υποτίμησης και υποβάθμισης της εργασίας.

–  να σεβαστεί τις αρχές της ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης των ΣΣΕ, τα συνταγματικά δικαιώματα και τη συλλογική αυτονομία

–  να αποκαταστήσει πλήρως την ομαλότητα στις εργασιακές σχέσεις και να επαναφέρει το 6μηνο επέκτασης της διάρκειας των ΣΣΕ μετά τη λήξη τους και της πλήρους μετενέργειας των όρων τους.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!!

ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Σχετικά:

Ποιοι απεργούν την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019