ΑΑΔΕ. Πληρωμές, έκδοση τιμολογίων, ειδοποιήσεις από το κινητό

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στα social media, νέες εφαρμογές που θα εξυπηρετούν με πληρωμές από το κινητό, έκδοση τιμολογίων, ειδοποιήσεις για πληρωμές φόρων, καθώς και τηλεφωνικό κέντρο στα πρότυπα του 1555 μπαίνουν σύντομα σε λειτουργία από την ΑΑΔΕ

 

Συγκεκριμένα η υλοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει και οι περισσότερες εφαρμογές θα τεθούν σε λειτουργία εντός του 2024.

– Εφαρμογή με την οποία οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκδίδουν τιμολόγια μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Το app που θα δημιουργήσει η ΑΑΔΕ θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσους εγγραφούν στην εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται να εκδίδουν τιμολόγιο το οποία αυτόματα θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία.

– Νέο application με δυνατότητα πληρωμής φόρων, λήψης ειδοποιήσεων, παρακολούθηση των υποχρεώσεων μέσα από εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. Θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευση εγγράφων και πιστοποιητικών που χρειάζεται συχνά ο φορολογούμενους χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητά με τους κωδικούς του taxis.

– Ένα νέο, μεγάλο, σύγχρονο τηλεφωνικό κέντρο που θα δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα των φορολογουμένων αντίστοιχο με αυτό που λειτουργεί στο υπουργείο Εργασίας.

– Νέα ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, πιο χρηστική για τους φορολογούμενους και για τους λογιστές.

– Chatbot που, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορεί να δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα.

– Προσυμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών και συνταξιούχων και αυτοματοποίηση της υποβολής τους

– Ψηφιακό δελτίο αποστολής το οποίο επίσης θα μπορεί να αποστέλλεται μέσω του κινητού. Με το ψηφιακό δελτίο αποστολής ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων (οικοδομής και αγροτικά)

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης