Απεργία εργαζομένων στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, απεργούν την  Τρίτη 06-09-2022 διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προς διαβούλευση και προβλέπει μείωση του αριθμού των εργαζομένων στα κανάλια.

 

Η απεργία αρχίζει στις 05.00 π.μ. της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως τις 05.00 π.μ. της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Η απεργία αφορά όλους τους δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τηλεόρασης, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ, MEGA, ALPHA, ANTENNA, STAR, OPEN) καθώς και στις ιστοσελίδες αυτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, τα σωματεία των εργαζομένων αντιδρούν «στην επιχειρούμενη φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών μας με την εισαγωγή ρυθμίσεων στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση προς διαβούλευση. Mε το άρθρο 29 του νέου σχεδίου νόμου προβλέπεται ότι οι αδειοδοτημένοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, ενώ έλαβαν άδεια υπό την προϋπόθεση να απασχολούν οι ίδιοι, άμεσα, 400 εργαζόμενους, θα καταλήξουν να απασχολούν 240 και θα προσμετρούν τους υπόλοιπους κατά βούληση, αφού 160 εργαζόμενοι, δηλαδή ποσοστό 40%, θα εργάζονται σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις και εταιρείες παραγωγής και θα προσμετρώνται στο απασχολούμενο προσωπικό των σταθμών.»