Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά με το νέο τρένο

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά με το νέο τρένο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη το νέο σύγχρονο τρένο «Ασημένιο Βέλος», που αποτελεί τη νέα εποχή στις μετακινήσεις.Τα νέα τύπου τραίνα θα πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε μόλις 3 ώρες και 20 λεπτά.

Πληροφορίες σχετικά με το νέο τραίνο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το τραίνο ξεκίνησε τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Κατερίνη, ενώ με την παράδοση του τελευταίου τμήματος Λιανοκλάδι-Δομοκός και με την ολοκλήρωση των απαραίτητων δοκιμών, το νέο τραίνο θα ξεκινήσει τα δρομολόγια με αρχικό στόχο τις 4 ώρες.

Μόλις ολοκληρωθούν το 2019 τα απαραίτητα συστήματα ασφάλειας ECTS, σηματοδότηση εντός και εκτός συρμού, τηλεδιοίκηση κλπ., το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα γίνεται στον χρόνο των 3 ωρών και 20 λεπτών.

Ήδη, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την έναρξη των δρομολογίων του νέου τραίνου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστειλε στην Ιταλία τρεις Έλληνες μηχανοδηγούς, οι οποίοι μετέφεραν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την άψογη εκπαιδευτική διαδικασία, τις συνθήκες στα μηχανοεργοστάσια και την άρτια οργάνωσή τους όσο και για την άριστη ποιότητα του τροχαίου υλικού.