Χειμερινό πρόγραμμα φιλοξενίας νέων της διασποράς στην Ελλάδα

Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2014

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού θα υλοποιήσει τις επόμενες ημέρες την απόφαση του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κυριάκου Γεροντόπουλου, για επέκταση των καλοκαιρινών προγραμμάτων φιλοξενίας ελληνόπουλων του εξωτερικού και για τη χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, διοργανώνεται από τις 3 μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2015 το πρόγραμμα φιλοξενίας – συνάντησης 30 νέων της διασποράς στην Ελλάδα, το οποίο ξαναρχίζει μετά από 5 χρόνια. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν Ελληνόπουλα από χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου, της Ωκεανίας, της Λατινικής Αμερικής καθώς και από τη Νότια Αφρική.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας των συμμετεχόντων και η γνωριμία τους με τη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς και η σύσφιγξη των δεσμών τους με τη γενέτειρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε μουσεία, επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, τη Βουλή των Ελλήνων και, την ημέρα των Θεοφανίων, περιήγηση στο Ναύπλιο. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, επίσης, διαλέξεις για την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό καθώς και διδασκαλία ελληνικών παραδοσιακών χορών και τραγουδιών.

Πηγήmfa.gr