Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2018 – Σύρος, Κυκλάδες

Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2018 – Σύρος, Κυκλάδες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο πραγματοποιείται ετησίως στο νησί της Σύρου, ιδρύθηκε το 2005 από τον ελληνοαμερικανό παραγωγό και εισαγωγέα Πίτερ Τιμωρίδη. Το Φεστιβάλ προσελκύει καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης από δεκάδες χώρες και έχει γίνει καλοκαιρινός προορισμός για τους λάτρεις των τεχνών από την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτό. Το 2011, το Φεστιβάλ ονομάστηκε -Καλύτερος πολιτιστικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας- από την Επιτροπή Διακρίσεων Μουσικών Κριτικών της Ένωσης Θεάτρου και Μουσικών Κριτικών, με έδρα την Αθήνα.Τον Δεκέμβριο του 2014, το Φεστιβάλ απονεμήθηκε το βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ ως Φεστιβάλ της Χρονιάς.

Η MidAmerica Productions και η MidAm International είναι πρωτογενείς παραγωγοί αυτού του Φεστιβάλ στη Σύρο σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου. Η MidAmerica Productions ιδρύθηκε το 1983 και έχει παραγάγει πάνω από 1300 συναυλίες παγκοσμίως, πάνω από 550 από τις οποίες βρίσκονται στο ιστορικό Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Η MidAm International ιδρύθηκε το 2012 και παράγει και παρουσιάζει συναυλίες στη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Βενετία, τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Παρίσι, την Πράγα, το Βερολίνο, τη Βουδαπέστη, τη Λισαβόνα, το Πόρτο, το Μακάο και τη Σύρο.

Tο Φεστιβάλ Αιγαίου πραγματοποιείται στο πανέμορφο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, ζωντανεύοντας τη λυρική παράδοση ενός από τα πρώτα θέατρα του νεοελληνικού κράτους. Το θέατρο κατασκευάστηκε το 1864 και στέγασε ιστορικές παραστάσεις όπερας και μελοδράματος την εποχή της «ελληνικής αναγέννησης» του 19ου αιώνα.

Κεντρικός χώρος παραμένει το θέατρο Απόλλων, όμως το Φεστιβάλ αναπτύσσεται και σε άλλους δημόσιους χώρους της πόλης – την επιβλητική πλατεία Μιαούλη, μπροστά στο περίφημο Δημαρχιακό Μέγαρο (έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ) και την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη συνοικία «Βαπόρια»

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2018 – 10-23 Ιουλίου 2016, Ερμούπολη, Σύρος – Πρόγραμμα