DiscoverEU. Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη από το φθινόπωρο

DiscoverEU. Δωρεάν ταξίδια στην Ευρώπη από το φθινόπωρο

Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης DiscoverEU, η οποία θα δώσει σε 15.000 περίπου νέους/ες τη δυνατότητα να λάβουν μια ταξιδιωτική κάρτα για το φθινόπωρο και μετά, που θα ξεκινήσει δεύτερος γύρος υποβολής αιτήσεωνΑιτήσεις ηλεκτρονικά το φθινόπωρο, που θα ξεκινήσει δεύτερος γύρος υποβολής αιτήσεων

Ο πρώτος γύρος υποβολής αιτήσεων του Ιουνίου 2018 έληξε, αφού προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό μεταξύ των νεαρών Ευρωπαίων. Τουλάχιστον 100.480 νεαροί πολίτες υπέβαλαν αίτηση για να λάβουν την ταξιδιωτική κάρτα DiscoverEU! Οι 15.000 νέοι που απάντησαν σωστά στο κουίζ και πλησίασαν περισσότερο στη σωστή απάντηση της συμπληρωματικής ερώτησης κέρδισαν από μία ταξιδιωτική κάρτα.

Προς το τέλος του χρόνου, το φθινόπωρο, θα ξεκινήσει δεύτερος γύρος υποβολής αιτήσεων, που θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλους νέους να κερδίσουν μια ταξιδιωτική κάρτα.

Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία και να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να κατανοήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευθείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους φίλους και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου;

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης είναι παρούσα με διάφορα σχήματα και μορφές.

Το DiscoverEU είναι μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσεις όλα όσα προσφέρει η Ευρώπη. Για παράδειγμα, μπορείς να επισκεφτείς την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (γνωρίζεις ποια πόλη έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα εφέτος;). Παρακολούθησε ένα από τα πολλά φεστιβάλ ή παραστάσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018. Ή ίσως προτιμάς να δεις μουσεία ή να επισκεφτείς φυσικά πάρκα. Εξερευνώντας την πολιτιστική μας κληρονομία, μπορείς να ανακαλύψεις την ενότητα αλλά και την πολυμορφία της Ευρώπης, και να ξεκινήσεις έναν διαπολιτισμικό διάλογο για το ποια είναι τα κοινά μας χαρακτηριστικά. Υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψεις!

Οι μετακινήσεις σου θα γίνονται κυρίως με τρένο και έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις από κοντά την ανεπανάληπτη ποικιλία και ομορφιά των πόλεων και των τοπίων που προσφέρει η ήπειρός μας.

Για να δοθεί πρόσβαση σε Ευρωπαίους πολίτες από όλα τα μέρη της ηπείρου, η ταξιδιωτική κάρτα θα προσφέρει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, όπως με λεωφορεία ή φεριμπότ. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.Τι είναι το DiscoverEU
Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης DiscoverEU, η οποία θα δώσει σε 15.000 περίπου νέους/ες τη δυνατότητα να λάβουν μια ταξιδιωτική κάρτα για αυτό το καλοκαίρι.

Δείτε αναλυτικά πληροφορίες και υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτηση εδώ 

https://europa.eu/youth/discovereu_el

Μην χάσεις την ευκαιρία να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να γνωρίσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευθείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους/ες φίλους/ες και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου.

Καθώς μάλιστα το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το ταξίδι αναμένεται να είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον! Σε όλη την Ευρώπη πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απίστευτης πολυμορφίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι μετακινήσεις θα γίνονται κατά κύριο λόγο με τρένο. Αυτό σημαίνει ότι θα γνωρίσεις από κοντά την ανεπανάληπτη ποικιλία και ομορφιά των πόλεων και των τοπίων που προσφέρει η ήπειρός μας.

Για να μπορέσεις να επισκεφτείς όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη, η ταξιδιωτική κάρτα θα παρέχει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, όπως λεωφορεία ή φεριμπότ. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.

Ποιος/α μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση αν:

  • είσαι 18 ετών την 1η Ιουλίου 2018 (αν έχεις γεννηθεί μεταξύ 2ας Ιουλίου 1999 και 1ης Ιουλίου 2000 συμπεριλαμβανομένης)·
  • έχεις υπηκοότητα ενός από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
  • συμπληρώσεις αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης·
  • ξεκινήσεις το ταξίδι σου σε ένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ·
  • σχεδιάζεις να ξεκινήσεις το ταξίδι σου μεταξύ 9ης Ιουλίου και 30ής Σεπτεμβρίου 2018·
  • σχεδιάζεις ταξίδι διάρκειας από 1 ημέρα έως και 30 ημέρες·
  • σχεδιάζεις να επισκεφτείς από τουλάχιστον 1 μέχρι και 4 ξένες χώρες στο εσωτερικό της ΕΕ·
  • επιθυμείς να γίνεις πρεσβευτής/πρέσβειρα της πρωτοβουλίας DiscoverEU.
  • Αν πληρείς αυτούς τους όρους, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μέσω του εργαλείου εγγραφής στο διαδίκτυο.

Η αίτηση μπορεί να αφορά ένα άτομο ή ομάδα 5 ατόμων το πολύ. Στην περίπτωση ομάδας, πρέπει να οριστεί αρχηγός, ο/η οποίος/α θα πρέπει να συμπληρώσει το δελτίο της αίτησης και να απαντήσει στο κουίζ και στη συμπληρωματική ερώτηση. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, ο/η αρχηγός θα λάβει έναν κωδικό τον οποίο θα ανακοινώσει στα μέλη της ομάδας ώστε να εγγραφούν και αυτά. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον κωδικό, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μπορούν στη συνέχεια να εγγραφούν διαδικτυακά συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία. Όλα τα μέλη της ομάδας πρέπει να είναι επίσης 18 ετών.Πότε και πώς να υποβάλω αίτηση;
Προς το τέλος του χρόνου, το φθινόπωρο, θα ξεκινήσει δεύτερος γύρος υποβολής αιτήσεων, που θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλους νέους να κερδίσουν μια ταξιδιωτική κάρτα.

https://europa.eu/youth/discovereu_el

Πρώτα απ΄ όλα, θα πρέπει να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία, καθώς και λεπτομέρειες για το ταξίδι που σκοπεύεις να κάνεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να απαντήσεις ένα κουίζ 5 ερωτήσεων με θέμα το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Πύλης Νεολαίας με στόχο τους/τις νέους/ες. Τέλος, θα πρέπει να απαντήσεις μια συμπληρωματική ερώτηση, που θα δώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη δυνατότητα να κατατάξει τους ενδιαφερόμενους σε περίπτωση που υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις.