Έλεγχος ΚΤΕΟ. Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και πρόστιμα

Έλεγχος ΚΤΕΟ. Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και πρόστιμα

Από 1 Οκτωβρίου 2018, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που το όχημά τους δεν έχει δηλωθεί στη βάση δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει έλεγχο του ΚΤΕΟ, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα.Αν ένα όχημα δεν περάσει εμπρόθεσμα σε έλεγχο του ΚΤΕΟ, επιβαρύνεται με πρόστιμο που για τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι 16 ευρώ για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης, 33 ευρώ  για μέχρι έξι μήνες,  και για πάνω από έξι μήνες 65 ευρώ.

Τα οχήματα που θα εντοπιστούν να μην έχουν περάσει καθόλου από τον έλεγχο του ΚΤΕΟ θα επιβαρυνθούν πρόσθετα από τα παραπάνω ποσά με πρόστιμο 150 ευρώ, που θα αναρτηθεί στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Taxis.

Ο εντοπισμός των οχημάτων θα γίνει μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης της βάσης δεδομένων των οχημάτων που έχουν περάσει έλεγχο του ΚΤΕΟ, η οποία υπάρχει στο Υπουργείο Μεταφορών και της βάσης του Υπουργείου Οικονομικών στην οποία είναι καταγεγραμμένα όλα τα οχήματα.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων.

Σημειώνεται ότι ΚΤΕΟ περνούν όλα τα οχήματα (αυτοκίνητα και μηχανές) στα 4 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια.

Εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα που περνούν κάθε χρόνο