Φωτιά τώρα στα Ψαχνά Ευβοίας και μήνυμα 112

Φωτιά τώρα στα Ψαχνά Ευβοίας και μήνυμα 112. Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Ψαχνά της Εύβοιας, που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας 21.8.2023

 

Μήνυμα 112 στους κατοίκους των Ψαχνών Ευβοίας να είναι σε ετοιμότητα, καθόσον απειλούνται σπίτια

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε περίπου στις 13:00 στους κατοίκους των Νότιων Ψαχνών Ευβοίας με το οποίο τους ζητήθηκε να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών καθώς καίει ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά.

Πρόκειται για τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας στον Προφήτη Ηλία στα Ψαχνά και παρά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής η φωτιά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

«Η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και ανεξέλεγκτη. Από παντού πετάγονται φλόγες. Είναι δραματική η κατάσταση» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, καθώς η πυρκαγιά πλέον προχωρά προς κατοικημένες περιοχές και έχει κατεύθυνση προς την περιοχή της Αρτάκης. Ήδη οι κάτοικοι της περιοχής πήραν μήνυμα από το 112 που τους προειδοποιεί για δασική πυρκαγιά στην περιοχή των Ψαχνών.

Στα μέτωπα της φωτιάς έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, και προσπαθούν να κόψουν την πορεία της. Το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών προτείνουν στους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς, καθώς το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς μεγαλώνει.

Μέχρι στιγμής στην φωτιά επιχειρούν 20 οχήματα της πυροσβεστικής με 62 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, αρκετοί εθελοντές, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, όπως επίσης και μηχανήματα της Περιφέρειας και των ΟΤΑ