Φωτιά τώρα στην Κάρυστο Ευβοίας

Φωτιά τώρα, μεσημέρι της Κυριακής 23.7.2023, στο Πλατανιστό Καρύστου στην Εύβοια σε δασική έκταση που εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή

 

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 24 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς και δύο εναέρια μέσα.

 

Υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα στον Πλατανιστό και ένα μέτωπο φωτιάς στο Λινάρι Καρύστου

 

 

Εκκένωση του οικισμού Ποτάμι για προληπτικούς λόγους 

Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, το ένα μέτωπο πάει απειλητικά προς το χωριό Ποτάμι το οποίο εκκενώνεται προληπτικά

Η απομάκρυνση των κατοίκων έχει ξεκινήσει και την εκκένωση συντονίζουν, αυτήν την ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική

 

Μήνυμα του  112

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός.

 

 

Δευτέρα 24.7.2023

Τα μέτωπα είναι στο Πλατανιστό, από Ελαιώνα προς Αγιά και στην περιοχή Φανουρίου, ενώ υπάρχει κίνδυνος και για νέα μέτωπα λόγω αναζωπυρώσεων.

Λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής Πλατύς Γιαλός προς Κάρυστο ενώ στις 3 τα ξημερώματα έλαβαν το ίδιο μήνυμα όσοι βρίσκονταν σε Λιβάδι και Καστρί.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Πλατύς Γιαλός, Λιβάδι, Καστρί, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός έπειτα από μηνύματα που εστάλησαν μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών.

Επιχειρούν 77 πυροσβέστες, 25 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και τρία αεροσκάφη

Στο χωριό Πλατανιστός του δήμου Καρύστου, μπήκε στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας (24.07.2023) η φωτιά, με τις φλόγες να τυλίγουν τα πρώτα σπίτια.

Την είδηση επιβεβαίωσε  και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλητος, λέγοντας «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό, καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση, υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Μάλιστα, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το χωριό Μπούρος