Ιός Δυτικού Νείλου. Κρούσματα, περιοχές έως 23-08-2022

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους, Ελλάδα, 23 Αυγούστου 2022

 

Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2022.

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 23/08/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά ογδόντα επτά (87) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα πενήντα δύο (52) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τριάντα πέντε (35) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (23/08/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν 27 νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί πέντε (5) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 77 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη), με υποκείμενα νοσήματα.

 

Περιοχές

Θεσσαλονίκης
Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Δέλτα
Χαλκηδόνος
Θερμαϊκού
Θέρμης
Θεσσαλονίκης
Καλαμαριάς
Κορδελιού – Ευόσμου
Νεάπολης – Συκεών
Παύλου Μελά
Ωραιοκάστρου
Πυλαίας – Χορτιάτη
Βόλβης

Κιλκίς
Κιλκίς
Παιονίας

Πέλλας
Πέλλας

Πιερίας
Δίου – Ολύμπου
Κατερίνης

Ημαθίας
Βέροιας
Αλεξάνδρειας

Χαλκιδικής
Νέας Προποντίδας

Σερρών
Βισαλτίας

Θεσσαλίας
Λάρισας
Τεμπών
Λαρισαίων

Τρικάλων
Φαρκαδόνας

 

Αναλυτικά η εβδομαδιαία έκθεση με τα κρούσματα και τις περιοχές