Ιός Δυτικού Νείλου. Κρούσματα, θάνατοι, περιοχές έως 13-09-2022

Ιός Δυτικού Νείλου. Κρούσματα, θάνατοι, περιοχές. Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου σε ανθρώπους έως 13-09-2022

 

Η εβδομαδιαία αυτή έκθεση σκοπό έχει τη συνοπτική παρουσίαση της κατάστασης σχετικά με την καταγραφή κρουσμάτων που διαγιγνώσκονται εργαστηριακά με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ) κάθε εβδομάδα, για την περίοδο μετάδοσης 2022.

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 13/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν ενενήντα έξι (196) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν είκοσι δύο (122) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή / και οξεία χαλαρή παράλυση) και εβδομήντα τέσσερα (74) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (13/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/ δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 85 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

 

  

 

Περιοχές

Χαλκιδικής
Νέας Προποντίδας
Πολυγύρου
Αριστοτέλη

Θεσσαλονίκης
Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Δέλτα
Χαλκηδόνος
Θερμαϊκού
Θέρμης
Θεσσαλονίκης
Καλαμαριάς
Κορδελιού – Ευόσμου
Νεάπολης – Συκεών
Παύλου Μελά
Ωραιοκάστρου
Πυλαίας – Χορτιάτη
Βόλβης
Λαγκαδά

Κιλκίς
Κιλκίς
Παιονίας

Πέλλας
Πέλλας
Σκύδρας
Έδεσσας

Πιερίας
Δίου – Ολύμπου
Κατερίνης
Πύδνας- Κολινδρού

Ημαθίας
Βέροιας
Αλεξάνδρειας
Ηρωικής Πόλεως Νάουσας

Σερρών
Βισαλτίας
Σιντικής
Ηράκλειας

Θεσσαλίας
Λάρισας
Τεμπών
Λαρισαίων
Κιλελέρ
Τυρνάβου

Τρικάλων
Φαρκαδόνας

 

Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Καβάλας
Παγγαίου

Στερεάς Ελλάδας
Φθιώτιδας
Λοκρών

 

Αναλυτικά η εβδομαδιαία έκθεση με τα κρούσματα και τις περιοχές