Καιρός. Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς

Καιρός. Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς

Αλλαγή του καιρού με κρύο. Σχεδόν κατά 10 βαθμούς Κελσίου υποχώρησε ο υδράργυρος την Κυριακή 01/12/2019


 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία.

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

Αναλυτικά:

Καιρός. Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου

Συγκεκριμένα:

Σχεδόν κατά 10 βαθμούς Κελσίου υποχώρησε ο υδράργυρος την Κυριακή 01/12/2019 σε σχέση με το Σάββατο 30/11/2019 στη Βόρεια και Ανατολική Ελλάδα, ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας η θερμοκρασία δεν μεταβλήθηκε σημαντικά.

Η μεγαλύτερη πτώση της θερμοκρασίας καταγράφηκε στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ο υδράργυρος υποχώρησε έως και 9°C, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά κατά 7-8°C.

Στη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Χαλκίδα η θερμοκρασία την Κυριακή 01/12 υποχώρησε κατά 7°C, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά 5°C.

Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν το πρωί της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2019. Στο Βαρικό Φλώρινας η θερμοκρασία έπεσε στους -4.2 βαθμούς, ενώ στο Νευροκόπι στους -3.7. Σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια οι θερμοκρασίες είναι ακόμη χαμηλότερες, όπως για παράδειγμα του καταφυγίου Λαϊλιά Σερρών όπου η θερμοκρασία έπεσε στους -7.5 βαθμούς

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν μια νέα πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη 04/12/2019, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr)