Ο καιρός τα Χριστούγεννα 2019. Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις

Ο καιρός τα Χριστούγεννα 2019. Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις

Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά

 


Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία.

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

Αναλυτικά:

Ο καιρός τα Χριστούγεννα 2019. Μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά

Συγκεκριμένα:

ΤΡΙΤΗ 24-12-2019
Στην ανατολική και τη νότια χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 25-12-2019 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 26-12-2019
Στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ηπειρωτικά ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία στα ανατολικά θα σημειώσει μικρή πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-12-2019
Αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα ανατολικά . Από το μεσημέρι στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν στα δυτικά τοπικές βροχές, τη νύχτα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2019
Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια. Στα βόρεια βαθμιαία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού του meteo.gr και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr)