Κακοκαιρία Γηρυόνης. Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου

Κακοκαιρία Γηρυόνης. Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου

Κλειστά από τα ξημερώματα και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου

Η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως τον Ισθμό, καθώς κλειστή παραμένει και η Παλαιά Εθνική Οδός σε διάφορα σημεία από την Κινέττα ως τους Αγίους Θεοδώρους.
Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθ όλη τη διάρκεια της νύκτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας (Χ.Θ. 53+800-61+000), σύμφωνα με ανακοίνωση από την «Ολυμπία Οδό».

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και κάνει έκκληση στους οδηγούς να αναστείλουν το ταξίδι τους μέχρι νεοτέρας, ενώ όσοι είναι ήδη στον δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή σε όλες τις μετακινήσεις τους μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

Πότε προβλέπεται να ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου

Μετά τις 12.00 αναμένεται να ανοίξει το ρεύμα της Εθνικής Οδού προς Αθήνα

Όσον αφορά στο ρεύμα προς Κόρινθο σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων είναι εντελώς αβέβαιο πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία καθόσον οι εκτεταμένες κατολισθήσεις σε συνδυασμό με τα φερτά υλικά που κατέβηκαν στην εθνική έχουν προκαλέσει μεγάλες φθορές στο οδικό δίκτυο

Ενημέρωση ώρα 12.30

Αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, που είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Παράλληλα, συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση