Η κακοκαιρία Μίνωας και πόσο προβλέπεται να διαρκέσει

Η κακοκαιρία Μίνωας και πόσο προβλέπεται να διαρκέσει

Η κακοκαιρία «Μίνωας» πλήττει την χώρα μας από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 15/06/2018, με βροχές και καταιγίδες που έχουν ήδη προκαλέσει αρκετά προβλήματα.Διακοπές ρεύματος, πλημμύρες τοπικού επιπέδου και περιορισμένες καταστροφές συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Κεραυνικά χτυπήματα κατέγραψε το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν στα ηπειρωτικά κατά το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ σταδιακά θα επηρεάσουν και την Κρήτη.

Όσον αφορά την Αττική, δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα, ενώ στη Θεσσαλονίκη βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους

Καιρός. Πρόγνωση για όλες τις περιοχές

Το Σάββατο 16/06/2018 αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Τόσο στην Αττική, όσο και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της και το Σάββατο, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, και δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ, σημειώνεται όμως ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν με πολύ ισχυρές ριπές.Την Κυριακή 17/06/2018 ο καιρός θα παρουσιάσει παρόμοια χαρακτηριστικά, με νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνές, βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Τα μεγάλα αστικά κέντρα Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πληγούν και την Κυριακή 17/06/2018 από βροχές και καταιγίδες.

Αξίζει να σημειωθεί η πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που αναμένεται τις τελευταίες ώρες του εικοσιτετραώρου.

Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται φτάσει στους 30 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία, τη Δευτέρα 18/06/2018 και την Τρίτη 19/06/2018 αναμένονται βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.