Κακοκαιρία «Ωκεανίς». Πρόγνωση για την Δευτέρα. Πότε αναμένεται ύφεση

Κακοκαιρία «Ωκεανίς». Πρόγνωση για την Δευτέρα. Πότε αναμένεται ύφεση

Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Ωκεανίς» και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 με χιονοπτώσεις, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η «Ωκεανίς» θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μέχρι και το πρωί της Τρίτης 26-02-2019

 


Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία.

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

Αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη – Μείον 14 βαθμοί στα βόρεια ορεινά

Δριμύ ψύχος επικρατεί κυρίως στα βόρεια ορεινά της χώρας. Η θερμοκρασία το πρωί της Δευτέρας 25-02-2019 έπεσε κάτω από τους -14 βαθμούς στο Μεσόβουνο της Κοζάνης, όπως κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Παράλληλα, η «Ωκεανίς» δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη, και κυρίως στα δυτικά του νησιού, τα οποία είχαν επηρεαστεί σημαντικά και από την «Χιόνη», που προκάλεσε πλήθος προβλημάτων, καταστροφές, και δυστυχώς την απώλεια 4 ζωών.  Σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr της περιοχής των Χανίων κατέγραψαν βροχόπτωση άνω των 190 χιλιοστών, μέσα στις 10 πρώτες ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη (βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά του νησιού), θα συνεχιστούν έως και το πρωί της Τρίτης 26-02-2019.

Η Δυτική Κρήτη θα δεχτεί και πάλι πολύ μεγάλα ποσά βροχής. Με δεδομένα τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, και τον κορεσμό του εδάφους σε νερό, συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή σε μετακινήσεις και εξωτερικές εργασίες.

Όσον αφορά την υπόλοιπη χώρα, βροχές αναμένονται στην Νοτιοανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, και το Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στο Νότιο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές των παραπάνω ηπειρωτικών περιοχών. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά, και από τις πρώτες ώρες της Τρίτης 26-02-2019 θα περιοριστούν ως επί το πλείστον στην Κρήτη.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει για πολλά λιμάνια και δρομολόγια. Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν κατά το υπόλοιπο της Δευτέρας 25/02/2019, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται την Τρίτη 26/02/2019.

Τέλος, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο την Τρίτη 26/02/2019 αλλά και την Τετάρτη 27/02/2019

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr