Κοινωνικό μέρισμα 2018. Τραπεζικός λογαριασμός IBAN

Κοινωνικό μέρισμα 2018. Τραπεζικός λογαριασμός IBAN

Τι πρέπει να προσέξουμε στην δήλωση τραπεζικού λογαριασμού IBAN, ώστε να αποφύγουμε λάθη που μπορούν να μας αποκλείσουν από το κοινωνικό μέρισμα 2018
Απαραίτητη είναι η σωστή συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού IBAN στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Προσοχή: Θα πρέπει να δηλώσετε έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Σε αντίθετη περίπτωση, δε θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή ακόμα και αν πληρούνται όλα τα παραπάνω κριτήρια.

Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή καταβολής σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κ.τ.λ.).

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε  δηλωμένο ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό για να αποφύγετε ενδεχόμενες ταλαιπωρίες από τράπεζες, που δεν δεν θα έχουν φροντίσει να ενημερωθούν, για το ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ του κοινωνικού μερίσματος 2018, που προβλέπεται από το άρθρο 26 παράγραφος 2 του νόμου 4579/2018

Προσοχή: Υπογραμμίζεται η σημασία της ορθής συμπλήρωσης του συγκεκριμένου πεδίου. Επισημαίνεται επίσης, ότι θα διερευνηθεί η συσχέτιση των αριθμών λογαριασμών IBAN με τους ΑΦΜ των δικαιούχων, όπως και η τυχόν εμφάνιση του ίδιου IBAN σε περισσότερους του ενός δικαιούχους.
Προσοχή: Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός IBAN ο οποίος δεν ανήκει στον δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το IBAN.

Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον.

Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στην συμπλήρωση του πεδίου του IBAN

 

Σχετικά:

Κοινωνικό μέρισμα 2018. Οι φιλοξενούμενοι

 

Κοινωνικό μέρισμα 2018. Πως γίνεται η αίτηση στο koinonikomerisma.gr

 

Κοινωνικό μέρισμα 2018. Πληρωμή μέχρι 14 Δεκεμβρίου 2018