Κτηματολόγιο. Ηλεκτρονική τήρηση βιβλίων μεταγραφών, υποθηκών

Αριθμ. ΠΡ 1635/2442886 – ΦΕΚ Τεύχος Β 4019/09.07.2024
Καθορισμός ημερομηνίας για την ηλεκτρονική τήρηση των Βιβλίων του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) σε Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ»
αποφασίζει:

Άρθρο 1

Από την 10.07.2024 τηρούνται και ενημερώνονται ηλεκτρονικά οι νέες εγγραφές στα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) σε Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του Φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο», ως εξής:

1. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Κομοτηνής και Σαπών της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
2. Στο Υποκατάστημα Αλεξανδρούπολης και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αλεξανδρούπολης, Σαμοθράκης και Σουφλίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
3. Στο Υποκατάστημα Δράμας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Δράμας, Νέστου και Νευροκοπίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
4. Στο Υποκατάστημα Καβάλας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Θάσου, Καβάλας, Παγγαίου και Χρυσούπολης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
5. Στο Υποκατάστημα Ξάνθης και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Ξάνθης και Σταυρουπόλεως της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
6. Στο Υποκατάστημα Ορεστιάδας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Διδυμότειχου, Δικαίων και Ορεστιάδας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
7. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Κέας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
8. Στο Υποκατάστημα Ελευσίνας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Ελευσίνας, Ερυθρών και Μεγάρων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
9. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αγιάσου, Ερεσού, Καλλονής, Μανταμάδος, Μηθύμνης, Μυτιλήνης, Παπάδου-Γέρας, Πλωμαρίου και Πολιχνίτου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
10. Στο Υποκατάστημα Λήμνου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Λήμνου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
11. Στο Υποκατάστημα Σάμου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Καρλοβασίου, Μαραθόκαμπου, Πύργου, Σάμου και Χώρας Σάμου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
12. Στο Υποκατάστημα Χίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Βολισσού, Καλαμωτής-Μαστιχωρίων, Καλλιμασίας, Καρδαμύλων και Χίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
13. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Δυτικής Ελλάδος και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Κάτω Αχαΐας – Δύμης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
14. Στο Υποκατάστημα Αγρινίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αγρινίου Α, Αγρινίου Β, Βάλτου, Θέρμου, Εχίνου και Σολλίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
15. Στο Υποκατάστημα Αιγιαλείας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
16. Στο Υποκατάστημα Αμαλιάδας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αμαλιάδος, Βαρθολομιού και Γαστούνης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
17. Στο Υποκατάστημα Μεσολογγίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αιτωλικού, Άνω Χώρας-Αποδοτίας, Αστακός-Ξηρόμερου, Μακρυνείας, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Παραχελωίτιδος και Προσχίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
18. Στο Υποκατάστημα Πύργου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Ανδρίτσαινας, Αρήνης, Βώλακος, Κρεσταίνων, Λαμπείας, Νέας Φιγαλείας, Ολυμπίων, Πύργου και Ωλένης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
19. Στο Υποκατάστημα Γρεβενών και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Δεσκάτης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
20. Στο Υποκατάστημα Καστοριάς και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Κλεισούρας, Κορεστείων και Νεστόριου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
21. Στο Υποκατάστημα Φλώρινας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Υποθηκοφυλακείων Αμύνταιου, Πρεσπών και Φλώρινας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
22. Στο Υποκατάστημα Καλύμνου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αστυπάλαιας και Καλύμνου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
23. Στο Υποκατάστημα Λέρου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Λέρου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
24. Στο Υποκατάστημα Πάτμου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Πάτμου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
25. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηπείρου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Ιωαννίνων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
26. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Θεσσαλίας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Λάρισας και Φαρσάλων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
27. Στο Υποκατάστημα Βόλου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αλμυρού, Αχίλλειου, Βόλου, Νηλείας και Φερρών της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
28. Στο Υποκατάστημα Καρδίτσας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Καρδίτσας, Νεβροπόλεως, Παλαμά, Ρεντίνας και Σοφάδων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
29. Στο Υποκατάστημα Σκιάθου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Σκιάθου και Σκοπέλου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
30. Στο Υποκατάστημα Τρικάλων και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Καλαμπάκας, Πύρρας, Τρικάλων και Φαρκαδόνας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
31. Στο Υποκατάστημα Τυρνάβου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Ελασσόνας και Τυρνάβου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
32. Στο Υποκατάστημα Καλαμαριάς και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Βασιλικών της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
33. Στο Υποκατάστημα Λαγκαδά και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Υποθηκοφυλακείων Λαγκαδά και Σοχού της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
34. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Επιλιμνίων, Κέρκυρας, Λευκίμης, Μέσης και Όρους της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
35. Στο Υποκατάστημα Ζακύνθου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Ζακύνθου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς. 36. Στο Υποκατάστημα Κεφαλληνίας-Ιθάκης και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αργοστολίου, Ερυσσού, Ληξουρίου και Σαμαίων – Αιγιαλαίας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
37. Στο Υποκατάστημα Λευκάδας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Βόνιτσας, Καρυάς και Λευκάδας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
38. Στο Υποκατάστημα Βέροιας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αλεξανδρείας, Βέροιας και Νάουσας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
39. Στο Υποκατάστημα Γιαννιτσών και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
40. Στο Υποκατάστημα Πολυγύρου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αρναίας, Ιερισσού, Κασσάνδρας, Νέων Μουδανιών, Πολυγύρου και Συκέας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
41. Στο Υποκατάστημα Σερρών και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Ηράκλειας, Νιγρίτας, Ποροιών, Ροδολίβους, Σερρών, Σιντίκης και Φυλλίδας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
42. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Κρήτης και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Χερσονήσου και Μοιρών της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
43. Στο Υποκατάστημα Αγίου Νικολάου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Νεάπολης, Σητείας και Τζερμιάδων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
44. Στο Υποκατάστημα Χανίων και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αλικιανού, Βάμου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Κανδάνου, Καστελλίου-Κισάμου, Κολυμβαρίου, Χανίων και Χώρας Σφακίων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
45. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Κυκλάδων ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Σύρου – Ερμουπόλεως της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
46. Στο Υποκατάστημα Άνδρου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Άνδρου, Γαυρίου και Κορθίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
47. Στο Υποκατάστημα Θήρας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Θήρας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
48. Στο Υποκατάστημα Μήλου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Μήλου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
49. Στο Υποκατάστημα Μυκόνου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Μυκονίων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
50. Στο Υποκατάστημα Νάξου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Νάξου και Τραγαίας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
51. Στο Υποκατάστημα Πάρου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Πάρου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
52. Στο Υποκατάστημα Τήνου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Τήνου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
53. Στο Υποκατάστημα Γλυφάδας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Βούλας και Γλυφάδας της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
54. Στο Υποκατάστημα Παλαιού Φαλήρου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Παλαιού Φαλήρου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
55. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων ΚλείτοροςΜυλάοντος, Λυκοσούρας, Μεγαλοπόλεως, Νυμφασίας, Ορχομενού, Πάρνωνα, Πρασιών, Τάνιας (Δολιανών), Τριπόλεως Βορείου Πλευράς και Τριπόλεως Νοτίου Πλευράς της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
56. Στο Υποκατάστημα Καλαμάτας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αβίας, Αλαγονίας, Άμφειας, Βουφράδος, Εύας, Θουρίας, Κορώνης, Μεθώνης, Μεσσήνης – Παμισού και Πύλου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
57. Στο Υποκατάστημα Κορίνθου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Δερβενίου, Κορίνθου Α, Κορίνθου Β, Νεμέας, Ξυλοκάστρου και Σικυώνος της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
58. Στο Υποκατάστημα Κυπαρισσίας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Δωρίου-Τριφυλίας, Εράνης, Κυπαρισσίας, Πλαταμώδους – Γαργαλιάνων και Φλεσσιάδος της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
59. Στο Υποκατάστημα Ναυπλίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Άστρους και Ναυπλίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
60. Στο Υποκατάστημα Σπάρτης και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αρεοπόλεως-Οιτύλου, Γερονθρών, Γυθείου, Επιδαύρου Λιμήρας, Θεράπνων, Καστορείου, Κροκεών, Μελιτίνης, Νεάπολης – Βοίων, Σπάρτης και Φάριδος της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
61. Στο Κτηματολογικό Γραφείο Στερεάς Ελλάδος και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αταλάντης, Δομοκού, Ελάτειας, Θερμοπύλων, Λαμίας, Μακρακώμης, Υπάτης και Φαλάρων της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Κτηματολογικού Γραφείου εκ μεταφοράς.
62. Στο Υποκατάστημα Άμφισσας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Δεσφίνας, Δωριέων, Ευπαλίου, Κροκυλείου και Τολοφώνος της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
63. Στο Υποκατάστημα Θήβας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Θεσπιών και Θίσβης της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
64. Στο Υποκατάστημα Καρπενησίου και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) του καταργηθέντος πρώην Υποθηκοφυλακείου Καρπενησίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
65. Στο Υποκατάστημα Λειβαδιάς και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αλίαρτου, Αμβρυσσού, Αραχώβης, Δαύλειας, Λιβαδειάς και Ορχομενού της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
66. Στο Υποκατάστημα Χαλκίδας και ειδικότερα για τις νέες εγγραφές στα τηρούμενα Βιβλία του Συστήματος Μεταγραφών και Υποθηκών (Σ.Μ.Υ.) των καταργηθέντων πρώην Υποθηκοφυλακείων Αυλώνος Καρύστιας, Ερέτριας, Καρύστου και Μαρμαρίου της τοπικής αρμοδιότητας του ίδιου Υποκαταστήματος εκ μεταφοράς.
Από την ίδια ημερομηνία τα παραγόμενα ηλεκτρονικά αρχεία των ίδιων Βιβλίων (ψηφιακά Βιβλία) αντικαθιστούν τα ίδια αρχικά τηρούμενα βιβλία σε έντυπη μορφή, που καταργούνται.

Άρθρο 2

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από την 10 Ιουλίου 2024

 

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης