Κτηματολόγιο. Βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης για αποφυγή αναμονής

Κτηματολόγιο. Βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης για αποφυγή αναμονής

Αυξημένη προσέλευση τις τελευταίες ημέρες στο Κτηματολόγιο. Οι πολίτες μπορούν να λάβουν την «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης» για την αποφυγή ταλαιπωρίας
Τις τελευταίες ημέρες και ιδίως σήμερα, 29 Οκτωβρίου 2019, παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών, στα Γραφεία Κτηματογράφησης σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις περιφερειακές ενότητες που λήγει η προθεσμία δηλώσεων στο τέλος του μήνα.

​Σε ορισμένες δε περιοχές όπως η Ηλεία, το Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και το Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, υπήρξε ταλαιπωρία λόγω της αναμονής.

​Συνιστούμε στους πολίτες, δίπλα στους οποίους στεκόμαστε πάντα με σεβασμό και κατανόηση, τις δύο τελευταίες ημέρες συλλογής δηλώσεων, να αποφύγουν την ταλαιπωρία και την αναμονή:

1) Λαμβάνοντας από τα κατά τόπους γραφεία κτηματογράφησης «βεβαίωση εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσης τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού. Η διαδικασία αυτή δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις ούτε αναμονή για τους πολίτες.

2) Υποβάλλοντας ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους στο ktimatologio.gr

Υπενθυμίζεται πως ​η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται, χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

​Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στο 210 6505600 ή στον τετραψήφιο 1015.

Κτηματολόγιο 2019. Οι παρατάσεις δηλώσεων για όλες τις περιοχές