Μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια και κάρτες από 16 Νοεμβρίου 2017

Από την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 εφαρμόζεται αποκλειστικά το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΜΜΜ της Αθήνας.

Όσοι θέλουν να μετακινηθούν και δεν έχουν εκδώσει προσωποποιημένη ή ανώνυμη Ath.ena Card, μπορούν να αγοράσουν ένα επαναφορτιζόμενο εισιτήριο Ath.ena Ticket από οποιοδήποτε εκδοτήριο εισιτηρίων ή νέο εκδοτικό μηχάνημα.

Τα εισιτήρια Ath.ena Ticket μπορούν να φορτιστούν ακόμα και με ένα εισιτήριο με διάρκεια 90 λεπτών.

Σύμφωνα με τη νέα εκπτωτική πολιτική του ΟΑΣΑ για την «περίοδο προσαρμογής στο ηλεκτρονικό εισιτήριο», εκπτώσεις θα δοθούν σε όσους αγοράζουν πακέτα 5 και 10 εισιτηρίων, ενώ δημιουργείται και νέο εισιτήριο 2 διαδρομών.

Ath.ena ticket μειωμένης αξίας για επιβάτες που δεν έχουν προσωποποιημένη Ath.ena card μπορεί να εκδοθεί από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.Σύμφωνα με ανακοινώσεις του ΟΑΣΑ:

Οι επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους παλιά χάρτινα εισιτήρια μπορούν να τα αντικαταστήσουν με την παρακάτω διαδικασία αντικατάστασης:

Οι επιβάτες που έχουν έως 10 χάρτινα εισιτήρια θα προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οι επιβάτες που έχουν περισσότερα από 10 χάρτινα εισιτήρια θα προσέρχονται από τις 20 Νοεμβρίου 2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 θα ξεκινήσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ. Την ίδια μέρα θα κλείσουν οι πύλες και στο σταθμό του Αεροδρομίου.

Σε κάθε σταθμό, μία πύλη θα παραμείνει ανοικτή ώστε να μπορούν να διέρχονται (αφού δείξουν το ανάλογο αποδεικτικό) οι δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης (άνεργοι, ΑΜΕΑ κλπ). Μέχρι ότου να οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης καρτών για τους επιβάτες αυτούς, θα συνεχίσουν να μετακινούνται όπως και σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, σε όλους τους σταθμούς θα υπάρχει προσωπικό στις πύλες εισόδου / εξόδου ώστε να εξυπηρετούν τους επιβάτες. Το κλείσιμο των πυλών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2017.

Αναμένεται επίσης και ενημέρωση για την αντικατάσταση καρτών μεγάλης διάρκειας παλαιού τύπου (τριμηνιαίες, εξαμηνιαίες και ετήσιες) που εκδόθηκαν ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Κάποιοι κάτοχοι καρτών (όσοι προχώρησαν σε μαζική έκδοση ετήσιων καρτών μέσω συλλόγων εργαζομένων) έχουν ήδη ενημερωθεί για την αντικατάσταση της κάρτας τους. Μέχρις ότου να αντικατασταθούν, όλες οι κάρτες θα ισχύουν κανονικά.