Πανσέληνος Αυγούστου 2021 με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Ακρόπολης

Πανσέληνος Αυγούστου 2021 με ελεύθερη είσοδο στο Μουσείο Ακρόπολης

για να απολαύσουν οι επισκέπτες τα εκθέματα του Μουσείου

 

Με την ευκαιρία της Πανσελήνου του Αυγούστου 2021, το Μουσείο Ακρόπολης θα δώσει την δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν τα εκθέματα του Μουσείου με το εξής πρόγραμμα:

 

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 οι εκθεσιακοί χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για όλους, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου στη Δράση «21» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα είναι ανοιχτό έως τις 12 τα μεσάνυχτα και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το φεγγάρι στον εξώστη, όπου θα σερβίρεται βραδινό γεύμα ή ποτό. Τηλεφωνικές κρατήσεις για το εστιατόριο πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 210 9000915.

  

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην παρουσίαση «Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης», όπου θα γνωρίσουν με τους αρχαιολόγους του Μουσείου τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών:

  • Αγγλικά: 6 μ.μ. (2 ταυτόχρονες παρουσιάσεις)
  • Ελληνικά: 8 μ.μ. (2 ταυτόχρονες παρουσιάσεις)
  • Διάρκεια: 60 λεπτά
  • Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται 30 λεπτά πριν την έναρξη της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 10 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
  • Μέτρα υγειονομικής προστασίας: Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική.
  • Κόστος συμμετοχής: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση του εισιτηρίου γενικής εισόδου (10 ευρώ).

Οι πρωινές θεματικές παρουσιάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» και «Μαραθώνας – Σαλαμίνα. Στα ίχνη του μύθου και της ιστορίας» θα πραγματοποιηθούν κανονικά

 

Πανσέληνος Αυγούστου 2021. Ελεύθερη είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία