Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα

Την πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο έκανε ο μετεωρολόγος του ΕΡΤNews, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος

 

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

 

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας

 

 

Αναλυτικά:

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Εβδομάδα

 

Συγκεκριμένα:

 

Όπως ανέφερε, σήμερα Σάββατο (27/4) περνάει κάποια συννεφιά από τη χώρα, η οποία μπορεί να έχει λίγο σκόνη αλλά στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα ανοίξει όμως ο καιρός τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές. Αν βρέξει σήμερα κάπου θα είναι σε ορεινές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας ενώ η Κυριακή θα είναι μία υπέροχη ηλιόλουστη μέρα σε όλη τη χώρα.

Το κύριο γνώρισμα του καιρού από την Κυριακή και μετά θα είναι οι βοριάδες. Αύριο οι βοριάδες θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ και οι θερμοκρασίες στους 26 με 28 βαθμούς. Στη Δυτική Ελλάδα θα έχουμε 27 με 28, στην Αθήνα μέχρι 25 βαθμούς η θερμοκρασία, 23 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Αν έχει κάπου πιο πολλά σύννεφα αυτά θα είναι στη Θράκη.

Η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι μια μέρα που θα έχει 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Συννεφιά μόνο σε Κυκλάδες, Κρήτη και λίγο προς τη Νότια Εύβοια. «Το πιο σημαντικό είναι ότι τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη οι άνεμοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ» ανέφερε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Τη Μεγάλη Τρίτη αν έχουμε κάπου βροχές θα είναι αυτό στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και στη Βόρειο Κρήτη ως επί το πλείστον, αλλά μπορεί να βρέξει και λίγο στη Νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός.
Λίγα τα σύννεφα, οι ίδιες θερμοκρασίες δηλαδή 26 – 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 με 25 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.
Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 25 βαθμούς.

Μεγάλη Τετάρτη υποχωρούν λίγο οι άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ, αλλά πιο καλές θάλασσες ενώ θα υπάρχει αραιή συννεφιά και ίδιες θερμοκρασίες.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη και μετά φαίνεται όντως μια αλλαγή του καιρού. Θα υπάρξουν κάποιες μπόρες περισσότερο στα βόρεια τμήματα της χώρας ενώ οι άνεμοι θα έχουν εξασθενήσει πλέον.

Και τη Μεγάλη Παρασκευή κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες μετακινήσεις, όμως θα υπάρχει κάποια αστάθεια. «Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή θα έχουμε κάποια αστάθεια στη Βόρεια Ελλάδα, κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία λίγο θα ανέβει. Θα πάμε δηλαδή στους 26 με 28 βαθμούς σε όλες τις περιοχές της χώρας» εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι «φαίνεται πάντως μια αστάθεια τις τελευταίες μέρες της εβδομάδας, δηλαδή Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μεγάλο Σάββατο κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας»

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (emy.gr) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου (https://meteo.gr/)

 

 

 

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στον Οδηγό του Πολίτη (odigostoupoliti.eu). Επιτρέπεται η αναδημοσίευση (όχι αυτολεξεί) του περιεχομένου του παρόντος άρθρου, μόνο με αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link)(https://www.odigostoupoliti.eu), της πηγής προέλευσης