Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ. Ξεκίνησαν οι αξιολογήσεις

Ξεκινούν οι πρώτες κατ’ οίκον αξιολογήσεις της α’ φάσης του πιλοτικού προγράμματος Προσωπικός Βοηθός για άτομα με αναπηρία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, όσοι επιλέχθηκαν για τις πρώτες αξιολογήσεις, θα λάβουν σήμερα 18.1.2023 σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να επιλέξουν το ραντεβού τους ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα

https://prosopikosvoithos.gov.gr/

Οι διαθέσιμες ημερομηνίες των πρώτων αξιολογήσεων είναι από τις 24 Ιανουαρίου 2023 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2023, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους θα ακολουθήσουν νέοι κύκλοι αξιολογήσεων.

Για όσους δεν επιλέξουν οι ίδιοι ραντεβού, το σύστημα θα επιλέξει αυτόματα ένα ραντεβού για αυτούς και θα λάβουν σχετική ενημέρωση.

Με σκοπό την καλύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, έχουν συγκροτηθεί ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές οι οποίες αποτελούνται από:

α) κοινωνικό λειτουργό,

β) ψυχολόγο,

γ) φυσικοθεραπευτή,

δ) εργοθεραπευτή

και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν λάβει ειδική επιμόρφωση και αναλυτικές οδηγίες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, ξεκινά άμεσα για τα πρώτα 1.000 άτομα με αναπηρία στην Αττική και θα επεκταθεί σύντομα και σε επιπλέον Περιφέρειες της χώρας, ενώ το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικά.