Σεισμός στην Αττική. Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Σεισμός στην Αττική. Οι πρώτες εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Καθησυχαστικοί ως προς την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι (Παρασκευή 19-07-2019 ώρα 18.00)
Παράλληλα ωστόσο συμβουλεύουν τους κατοίκους της Αττικής να επιδείξουν προσοχή κατά τη διάρκεια της μετασεισμικής δραστηριότητας, η οποία είναι άγνωστο και δύσκολο να προβλεφθεί πόσο θα διαρκέσει.

Συγκεκριμένα

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης ανέφερε ότι πρόκειται για δόνηση σχετιζόμενη με το δυτικό κομμάτι του ρήγματος της Πάρνηθας, που είχε ενεργοποιηθεί στον σεισμό του 1999.

Ο γεωλόγος Θανάσης Γκανάς σημείωσε ότι επρόκειτο για έναν ισχυρό, επιφανειακό σεισμό, για τον οποίο οι επιστήμονες περιμένουν να δουν την εξέλιξή του.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Μαγούλα, που γειτνιάζει με εκείνο του μεγάλου σεισμού της Πάρνηθας του 1999, και συνέστησε ψυχραιμία τονίζοντας ότι πλέον τα κτίρια της Αττικής είναι ανθεκτικά όχι μόνο σε σεισμό σαν τον σημερινό, αλλά και σε ακόμη μεγαλύτερο στην κλίμακα Ρίχτερ

Σεισμός Οδηγίες προστασίας κατά τη διάρκεια και μετά τη δόνηση