ΔΕΗ. Απεργία διαρκείας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

ΔΕΗ. Απεργία διαρκείας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες (Αναστολή)

Αναστολή των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Προηγήθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (κατά πλειοψηφία με 153 ΝΑΙ και 131 ΟΧΙ).

Η Ομοσπονδία της ΓΕΝΟΠ, είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά απεργία διαρκείας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΔΕΗ στη Βουλή προς ψήφιση

Η ΓΕΝΟΠ αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ διαφωνεί κατά κύριο λόγο με την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση και επισημαίνει ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».

Στην ανακοίνωσή της για την απεργία διαρκείας, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο, καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δημιουργούνται εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και προετοιμάζεται το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.