Που οφείλεται το πρόβλημα με τις εξετάσεις για άδεια οδήγησης

Που οφείλεται το πρόβλημα με τις εξετάσεις για άδεια οδήγησης

Οι εξεταστές – υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Μεταφορών, που συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης, απέχουν από την εργασία τους, λόγω μη καταβολής του μηνιαίου εξεταστικού επιδόματος
Εξεταστές των υποψηφίων οδηγών και οδηγών μοτοποδηλάτων, μοτοσικλετών και αυτοκινήτων

Ως εκ τούτου οι υποψήφιοι οδηγοί αδυνατούν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης, ενώ χιλιάδες αιτήσεις ανανέωσης διπλωμάτων ηλικιωμένων άνω των 74 ετών εκκρεμούν.

Περαιτέρω το δημόσιο χάνει έσοδα  από τα παράβολα για τις εξετάσεις, το πρόβλημα είναι σοβαρό για τις σχολές οδήγησης, και οι υποψήφιοι οδηγοί παρότι κατέβαλαν χρήματα δεν μπορούν να αποκτήσουν την άδεια οδήγησης.

Η λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί αναμένεται από την επικείμενη κατάθεση στη Βουλή του σχεδίου νόμου για το νέο σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που προβλέπουν την αναδρομική καταβολή στους υπαλλήλους – εξεταστές από 1 Μαΐου 2018 της μηνιαίας αποζημίωσης.

Ταυτόχρονα, προβλέπει την παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου για την εκτέλεση του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, μετά την λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών και πέραν του χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση.