Προκήρυξη για πρόσληψη 250 διασωστών του ΕΚΑΒ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (17.7.2023) ανέφερε ότι την Τρίτη 18.7.2023 θα δημοσιευθεί προκήρυξη για πρόσληψη 250 διασωστών του ΕΚΑΒ

 

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις προσλήψεις στο ΕΚΑΒ, ανέφερε τα εξής:

«Μια από τις πρώτες και κεντρικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα η αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ.

 

Για το ζήτημα του ΕΚΑΒ σας αναφέρω συνολικά 3 πρώτες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί μέσα σε τρεις εβδομάδες:

  • 191 άτομα από τις Ένοπλες δυνάμεις, με ειδική εκπαίδευση, βρίσκονται ως πληρώματα ασθενοφόρων με βάση την ΠΝΠ, σε συνολικά 61 νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.
  • Σε έξι νησιά με πολύ υψηλή τουριστική κίνηση (Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο) έχουν φτάσει ήδη μοτοσικλετιστές προκειμένου να συνδράμουν παρεμβαίνοντας άμεσα σε περιστατικά.
  • Αύριο (Τρίτη 18.7.2023), ανεβαίνει στην πλατφόρμα της 1ης ΥΠΕ, προκήρυξη για την πρόσληψη 250 ατόμων για πληρώματα ΕΚΑΒ στην Αττική.

 

Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε με ταχύτητα προκειμένου να υλοποιήσουμε το σύνολο των δεσμεύσεών μας προς τους Έλληνες πολίτες»

 

 

O υπουργός Υγείας υπέγραψε σήμερα 17.7.2023 την απόφαση για την πρόσληψη 250 ατόμων στο ΕΚΑΒ

Οι προσλήψεις στο ΕΚΑΒ γίνονται το πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών με τις συμβάσεις θα είναι διάρκειας δύο ετών μέσω της πλατφόρμας της 1ης ΥΠΕ, η οποία ενεργοποιείται από αύριο και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 28 Ιουλίου 2023