Ψηφιακή Πύλη Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης. Διαχείριση Δικαστικών Υποθέσεων

Ξεκίνησε η λειτουργία της Ψηφιακής Πύλης Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ).

Ψηφιακή Πύλη Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ)

Στην ιστοσελίδα www.solon.gov.gr

μπορείτε να ενημερωθείτε για την πορεία της υπόθεσης σας για τα δικαστήρια και τις διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί:

αΠορεία της υπόθεσης (ροή) στο Εφετείο Πειραιά, Πρωτοδικείο Πειραιά, Εφετείο Αθηνών και Πρωτοδικείο Αθηνών (Τακτική Μονομελούς / Πολυμελούς και Αυτοκίνητα)

και

β. Πορεία της υπόθεσης (ροή) στα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Αμαρουσίου, Κρωπίας, Λαγκαδά, Μεγάρων, Νέας Ιωνίας και Χαλανδρίου, Ν. 4055 στα Ειρηνοδικεία Αχαρνών, Θεσσαλονίκης, Ιλίου, Πειραιά, Καλλιθέας, Περιστερίου, Χαλκίδας.

Σύντομα θα ενεργοποιηθούν και νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες όπως πληροφορίες πινακίων, αιτήσεις για πιστοποιητικά και ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων.

To συγκεκριμένο έργο αφορά στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για την διαχείριση της ροής ποινικής και πολιτικής διαδικασίας (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ), τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών προς το κοινό και την υποβοήθηση των υποστηρικτικών λειτουργιών των δικαστηρίων.

Το ΟΣΔΔΥ-ΠΠ θα εξυπηρετεί πολιτικά και ποινικά δικαστήρια στις Εφετειακές Περιφέρειες Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας καθώς και τον Άρειο Πάγο.

Στη συνέχεια και εφόσον χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, το έργο θα επεκταθεί στους δικαστικούς φορείς όλης της χώρας