Τρίτη δόση εμβολίου. Για ποιους και πότε συστήνεται η διενέργεια

Τρίτη δόση εμβολίου. Για ποιους και πότε συστήνεται η διενέργεια

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού της τρίτης δόσης 

 

Η τρίτη δόση εμβολίου συστήνεται για τους πολίτες 

α) ηλικίας άνω των 50 ετών,

και

β) με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Β,

με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης

 

Η πλατφόρμα των ραντεβού της τρίτης δόσης ανοίγει Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

 

 

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα, τον ΓΓ ΠΦΥ Μ. Θεμιστοκλέους, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Β.Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας Γκ. Μαγιορκίνη (7.10.2021)

 

«Μ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ: Καλησπέρα και από μένα. Και εγώ θα είμαι σύντομος. Βασικά είναι δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη ανακοίνωση αφορά την 3η δόση. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, μας συστήνει τη διενέργεια 3ης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Β, με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης.

​Η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση, γύρω στα 100.000 άτομα και η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, τις απογευματινές ώρες.

​Να υπενθυμίσω εδώ ότι η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από τη δεύτερη δόση.

 Το δεύτερο αφορά τις εξορμήσεις. Η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζει τις εξορμήσεις σε απομακρυσμένες περιοχές. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου 2 μήνες και έχουν εμβολιαστεί, με το επιχειρησιακό σκέλος, περισσότερα από 10.000 άτομα και επικεντρωνόμαστε κυρίως στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε στη Βόρεια Ελλάδα και έτσι κινητά συνεργεία από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και μια Κινητή Μονάδα από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη βοήθεια και τη συνεργασία που μας δίνει, θα επισκεφτεί συγκεκριμένα χωριά.

Την Τρίτη 12/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης, Τετάρτη 13/10 θα είναι στη Δράμα και στην Πέλλα και Πέμπτη 14/10 σε απομακρυσμένα χωριά της Φλώρινας και των Σερρών.

Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα με ώρες που είναι ανά χωριό, το οποίο θα ανακοινώσουμε και στην πορεία. Εκεί έχουμε ανακοινώσει τους τοπικούς παράγοντες, τους δημάρχους. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία. Έχουμε ζητήσει την βοήθειά τους και στην ενημέρωση του κοινού και στην κινητοποίηση των πολιτών και ευελπιστούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.»