Δεν ελήφθη απόφαση για αποχή συμβολαιογράφων από τον «Ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου»

Στην γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών  – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσων δεν συνέτρεξαν οι σύμφωνα με το νόμο προϋποθέσεις λήψης απόφασης για την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας «Ηλεκτρονικός φάκελος ακινήτου»

«Τις τελευταίες ημέρες διακινείται μέσω του τύπου, κυρίως του ηλεκτρονικού, η εσφαλμένη πληροφορία ότι οι συμβολαιογράφοι, μέσω του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, έλαβαν απόφαση ότι ”κλείνουν την πόρτα στον ηλεκτρονικό φάκελο ακινήτου και ότι απειλούν με αποχή μετά το Πάσχα”.

Αυτό αναφέρει επισήμως ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή τους ότι

«σας ενημερώνουμε ότι κατά την κατόπιν αναβολής από την 07/03/2023, διενεργηθείσα την 14/03/2023 έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., δεν συνέτρεξαν οι σύμφωνα με το νόμο προϋποθέσεις λήψης απόφασης. Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα εκτός της παρούσας από το σύλλογό μας. Η δε αναγραφή στον Τύπο ανακοινώσεων με το ως άνω εσφαλμένο περιεχόμενο δεν εκπορεύονται από το ΝΠΔΔ του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου»