Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα. Κοντινοί προορισμοί για Σαββατοκύριακο

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα. Κοντινοί προορισμοί για Σαββατοκύριακο

Επιλογή προορισμών που απέχουν λίγα χιλιόμετρα από Αθήνα και ΘεσσαλονίκηΕκδρομή στα καταφύγια της Πάρνηθας Μπάφι, Φλαμπούρι και στο δάσος της Μόλας

Η Πάρνηθα (παλαιότερα Πάρνης) είναι βουνό της Αττικής, βόρεια της Αθήνας, με συνολική έκταση 300 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα και ψηλότερη κορυφή την Καραμπόλα (1.413 m).

Εκδρομή στα καταφύγια της Πάρνηθας Μπάφι, Φλαμπούρι και στο δάσος της Μόλας

Καλύπτεται από πεύκα στα χαμηλότερα και από έλατα στα υψηλότερα σημεία της. Η Πάρνηθα έχει ανακηρυχθεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ένα σημαντικό της τμήμα απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό, ο οποίος ιδρύθηκε το 1961. Έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, αποτελεί σημαντική περιοχή για τα πουλιά (SPA) και έχει ανακηρυχθεί τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 2007 καθορίστηκαν περιοχές προστασίας με Προεδρικό Διάταγμα

Περισσότερα για την εκδρομή στα καταφύγια της Πάρνηθας Μπάφι, Φλαμπούρι και στο δάσος της Μόλας

Λίμνη Μπελέτσι. Ένας κρυμμένος παράδεισος δίπλα στην Αθήνα

Βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας από τη μεριά των Αφιδνών και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Λίμνη Μπελέτσι

Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970 και απέχει περίπου 35 χιλιόμετρα από την Αθήνα και είναι ένας ιδανικός ημερήσιος προορισμός για μια οικογένεια.

Περισσότερα για την Λίμνη Μπελέτσι

Αγκίστρι. Απόδραση για το Σαββατοκύριακο

Το Αγκίστρι είναι ο παράδεισος των νησιών του Σαρωνικού.

«Πλέει» αντίκρυ στην Αίγινα, γεμάτο πεύκα από καταβολής κόσμου (γι’ αυτό οι αρχαίοι το ονομάζανε Πιτυόεσσα) και μαζί με τα βουνά της Πελοποννήσου και με την αλυσίδα ενός σωρού από ξερόνησα κλείνει τη θάλασσα ολόγυρα και τη μεταβάλλει σε λίμνη.

Περισσότερα για το Αγκίστρι

Βόρεια Εύβοια. Συνδυάζουμε το βουνό με τη θάλασσα

Επιλέγουμε μια εύκολη και σχετικά κοντινή – από την Αθήνα τουλάχιστον- διαδρομή στο βόρειο τμήμα της γοητευτικής Εύβοιας.

Βόρεια Εύβοια. Συνδυάζουμε το βουνό με τη θάλασσα

Συνδυάζουμε το βουνό με τη θάλασσα και ξεκουραζόμαστε σε φιλόξενους ξενώνες και ταβερνάκια των μικρών και μεγάλων χωριών της περιοχής

Περισσότερα για την Βόρεια ΕύβοιαΟρεινή Κορινθία. Ένας παράδεισος τόσο κοντά στην Αθήνα

Στην Ορεινή Κορινθία θα συναντήσετε ένα σχεδόν ελβετικό τοπίο, με έλατα και ορεινές λίμνες, και μόνο κάποιες λεπτομέρειες θα σας θυμίσουν πως είστε στην Eλλάδα: τα πέτρινα σπίτια και τα πολλά ξωκλήσια, αλλά και η κατάσταση του δρόμου…

Ορεινή Kορινθία

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους Αθηναίους, αφού απέχει τόσο λίγο και ταυτόχρονα τους πηγαίνει… τόσο μακριά!

Περισσότερα για την Ορεινή Κορινθία

Αμμουλιανή. Ένα μικροσκοπικό νησάκι στην αγκαλιά της Χαλκιδικής

Σήμερα, η Αμμουλιανή βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης. Οι κάτοικοι μιλούν με ενθουσιασμό για το νησάκι τους και το χαρακτηρίζουν «Μύκονο της Χαλκιδικής». Μέσα σε μερικά χρόνια, τα ξενοδοχεία και γενικότερα οι τουριστικές υποδομές έχουν πολλαπλασιαστεί.

Αμμουλιανή. Ένα μικροσκοπικό νησάκι στην αγκαλιά της Χαλκιδικής

Για πολλούς, βέβαια, παραμένει ένας άγνωστος προορισμός για τον οποίο δεν γνωρίζουν ούτε τη θέση του στο χάρτη. Για τους Θεσσαλονικείς, όμως, η Αμμουλιανή δεν είναι και τόσο άγνωστη. Είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Περισσότερα για την ΑμμουλιανήΒερτίσκος. Καταπράσινοι οικισμοί

Ο Βερτίσκος ανήκει όλος στον Νομό Θεσσαλονίκης και καλύπτει το βόρειο κομμάτι του νομού. Η ψηλότερή του κορυφή, η Χαρβάτα, έχει ύψος 1.105 μ. και καλύπτεται από οξιές.

Βερτίσκος. Καταπράσινοι οικισμοί

Σε αυτό το πολύ «ανθρώπινο» βουνό θα βρείτε πολύ πράσινο, πολλά ρυάκια και πανέμορφες περιοχές, που σε κάποιες από αυτές το δασαρχείο έχει δημιουργήσει χώρους αναψυχής. Οι οικισμοί του Βερτίσκου μπορούν σχεδόν να θεωρηθούν προάστια της Θεσσαλονίκης μιας κι απέχουν μόνον 30-40 χλμ.

Περισσότερα για τον Βερτίσκο